“Vzpostavitev paralelnih inštitucij in priprava na rušenje diktature” – Libertarec Tomaž Štih o tem, “da se mirna menjava oblasti ne zdi več verjetna” – TOPNEWS.si

“Vzpostavitev paralelnih inštitucij in priprava na rušenje diktature” – Libertarec Tomaž Štih o tem, “da se mirna menjava oblasti ne zdi več verjetna”

“Vzpostavitev paralelnih inštitucij in priprava na rušenje diktature” – Libertarec Tomaž Štih o tem, “da se mirna menjava oblasti ne zdi več verjetna”

 

“Razklani smo. Splošno razmerje med republiko in socialistično oligarhijo je 40:60 v korist srednje, pri čemur je npr. Savinjska dolina republikanska, Ljubljana pa oligarhično socialistična. Ker v isti državi sobivata dva zelo različna vrednostna sistemain je narod razdeljen približno na pol, hkrati pa je socialistično oligarhična stran monopolizirala vso moč, hkrati pa v državi ni več nobenega večjega medija, ki bi bil kritičen do vlade, bo prihodnost polna konfliktov, saj se mirna menjava oblasti ne zdi več verjetna,” na Twitterju po sinočnjih rezultatih referenduma ugotavlja Libertarec Tomaž Štih.

Ti konflikti in napetosti so v okolju, kjer so ljudje razdeljeni približno na pol, odločanje pa ne, logični. Oligarhični socialisti so nevešče uvedli de-facto diktaturo in medijsko enoumje, znotraj katerega demokratični procesi niso več dojeti kot pošteni.
Obstajata le dva izhoda. Prvi se zdi malo verjeten. De-eskalacija z diktatorjem Golobom, ki iz obalnega področja v državo dejansko prinaša (izvirni!) italijanski fašizem ni zelo verjetna. Drugi pa je vzpostavitev paralelnih inštitucij in priprava na rušenje diktature”.

Aleš Primc pa je takole bodril somišljenike.

COMMENTS

Wordpress (0)