Na volilno nedeljo nekatere kraje po Sloveniji ponoči pokril prvi sneg – TOPNEWS.si

Na volilno nedeljo nekatere kraje po Sloveniji ponoči pokril prvi sneg

Na volilno nedeljo nekatere kraje po Sloveniji ponoči pokril prvi sneg

Ciklon s padavinami in ohladitev od severovzhoda sta ponekod ponoči prinesla prvi sneg. Ponoči so se padavine na jugovzhodu okrepile, v nekaterih delih Štajerske, predvsem Haloze in okolico Majšperka, je ponoči zajelo sneženje. Padavine so se ponoči razširile nad večji del države.

Predvsem v višjih legah se tako zbujajo v povsem zimsko jutro. Na jugovzhodu je zapadlo več kot 10 centimetrov snega in še vedno močno sneži. Sneg je pobelil tudi nekatere nižine. Ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem sneži.

Danes bo sprva oblačno, padavine v notranjosti bodo oslabele in ponehale, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Na zahodu se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C.
Ponoči se bo delno razjasnilo, marsikje po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 5 °C.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bo na Primorskem in v gorah, po nižinah v notranjosti se bo zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem do 13 °C.

Medtem ko je ponoči v  Sloveniji padel  prvi sneg v nižinah, pa so na Hrvaškem že včeraj  poročali o težavah, ki jih je povzročil Snežni metež v Gorskem kotarju. Do večera je zajel praktično celotni Gorski kotar. V Ravni Gori je snežni metež prinesel več centimetrov debelo snežno podlago.

 

COMMENTS

Wordpress (0)