(VIDEO) “Po pravite, da se Eritrejci v 12 letih ne asimilirajo … Zelo se je asimiliral, pridružil se je štirim Slovencem, ki so letos že ubi(ja)li sedanjo ali bivšo partnerko” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Po pravite, da se Eritrejci v 12 letih ne asimilirajo … Zelo se je asimiliral, pridružil se je štirim Slovencem, ki so letos že ubi(ja)li sedanjo ali bivšo partnerko”

(VIDEO) “Po pravite, da se Eritrejci v 12 letih ne asimilirajo … Zelo se je asimiliral, pridružil se je štirim Slovencem, ki so letos že ubi(ja)li sedanjo ali bivšo partnerko”

Dogodek v bližini parlamenta v centru Ljubljane. kjer je državljan Eritreje, ki že več let prebiva v Sloveniji, v torek  zabodel žensko, s katero naj bi se poznala, oziroma bila v razmerju in ki pa je v življenjski nevarnosti v UKC, je doživel veliko pozornost na družbenih omrežjih.

Policisti so na novinarski konferenci včeraj pojasnili podrobnosti napada. Dogodek se je  zgodil v podhodu med Plečnikovim in Kongresnim trgom, kjer brezdomcem delijo hrano. Moški, po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, je z ostrim predmetom zabodel državljanko Slovenije, s katero naj bi se poznala.

Kot je pojasnil predstavnik za stike z javnostjo PU Ljubljana Tomaž Tomaževič, je bil osumljenec kaznivega dejanja kmalu po dogodku izsleden, tudi zaradi večjega števila policistov, ki vsakodnevno delujejo v središču Ljubljane, da bi občanom zagotovili varnost. Po do zdaj zbranih podatkih je osumljenec oškodovanko zabodel in pobegnil peš. Življenje ženske je še vedno ogroženo.

Dogodek se je zgodil le nekaj dni potem, ko je v parlamentu potekala razprava o interpelaciji proti ministrici za notranje zadeve, kar so mediji povezani  s sedanjo pozicijo, ki je zadevo izkoristila predvsem v smislu: “češ poglejte kako prav smo imeli”.

“Napad se je zgodil tako rekoč nasproti parlamenta, kjer so se mi še pred dvema dnevoma Golob, Bobnarjeva in ostali posmehovali, ko sem svaril pred nevarnostmi, ki jih prinaša multikulturalizem. Kazali so geste, ki niso niti za v hlev, potem pa se je zgodila tragedija. Upajmo, da bo državljanka Republike Slovenije preživela,” je zgroženo za Novo24 TV izjavil poslanec Branko Grims.

Po zbranih podatkih gre za osumljenca, ki je že bil obravnavan za različna dejanja z elementi nasilja. Napadalec od leta 2010 prebiva na območju Slovenije, njegovo bivanje pa je urejeno na podlagi dovoljenja za tujce. V tem primeru gre za tujca, ki ga ni mogoče vrniti v izvorno državo, domnevno Eritrejo, v povezavi s tem pa potekajo postopki pri drugih pristojnih organih, je pojasnil Tomaževič.
Dejstvo, da ekstradikcija ni mogoča je še dodatno podžgala polemike, predvsem nasprotnikov migrantov, na družbenih omrežjih.

https://twitter.com/Aleskoko1/status/1592946225883787269

COMMENTS

Wordpress (0)