(VIDEO) “Dosti te imamo pojdi v penzijo, ker tja je, kamor spadaš”- Robert Golob bi Janeza Janšo “penzioniral” – Glede predsedniških volitev pa je parafraziral ameriškega predsednika Georga Herberta Walkerja Busha in namesto “berite mi iz ustnic,” dejal: “Glejte me v oči in vse veste” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Dosti te imamo pojdi v penzijo, ker tja je, kamor spadaš”- Robert Golob bi Janeza Janšo “penzioniral” – Glede predsedniških volitev pa je parafraziral ameriškega predsednika Georga Herberta Walkerja Busha in namesto “berite mi iz ustnic,” dejal: “Glejte me v oči in vse veste”

(VIDEO) “Dosti te imamo pojdi v penzijo, ker tja je, kamor spadaš”- Robert Golob bi Janeza Janšo “penzioniral” – Glede predsedniških volitev pa je parafraziral ameriškega predsednika Georga Herberta Walkerja Busha in namesto “berite mi iz ustnic,” dejal: “Glejte me v oči in vse veste”

Beseda pa je na kongresu tekla tudi o glasovanju na referendumih, ki bo 27. novembra. Koalicija bo na njih poskušala ubraniti tri svoje zakone, in sicer zakon o vladi, o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) in o dolgotrajni oskrbi. Golob je že v nagovoru kongresu dejal, da bodo volivci s tem glasovanjem ob zaključku supervolilnega leta prvaku SDS Janezu Janši povedali, da “ga imajo dovolj in naj gre v penzijo”.

“Zdaj imamo še tri tedne pred sabo. Še tri nedelje, danes je sobota. Tri nedelje, ko moramo vsak od nas oddelati svoje. Prva je jutri vsi moramo it volit. Vseeno jem ne bom rekel koga boste volili, valjda ni vseeno. Vseeno je koga ste volili v prvem krogu. In mi ni treba govoriti  kaj si mislim o drugem krogu, ker ne smem govoriti, ampak glejte me v oči in vse veste (aplavz v dvorani).

Prvič gremo na volitve jutri, naslednjo nedeljo gremo volite, ne samo Vojka Flisa za Maribor, ampak vseh 53 županj in županov, gremo na lokalne volitve. In čez štirinajst dni v nedeljo gremo trikrat za. In veste zakaj je ta trikrat za tako simbolično pomemben, ker s tem zaključujemo to letošnje super volilno leto, ko SDS-u in Janezu Janši jasno povemo: “Dosti te imamo, pojdi v penzijo, ker tja je kamor spadaš….. (aplavz v dvorani) …In preden me obtoži kdo sovražnega govora, to je bil samo izraz različnosti . Srečno Svoboda,” je svoj kongresni govor končal Robert Golob.

Kot je še poudaril v izjavi za medije po kongresu, so prepričani, da bo tudi rezultat glasovanja jasen. “Verjamem, da bi si večina Slovenk in Slovencev želela, da bi tudi prvak SDS to razumel na pravi način, ampak zgodovina včasih tudi uči drugače, tako da se bomo pustili presenetiti,” ocenjuje.

O tem, kako bodo razumeli sporočilo volivcev, če bo rezultat drugačen, pa je Golob na več novinarskih vprašanj odgovoril, da je trenutna vlada demokratično izvoljena in ima trdno koalicijsko večino, opozicija pa da se poslužuje referendumov zgolj z namenom preprečiti vladi, da začne učinkovito opravljati svoje delo.

COMMENTS

Wordpress (0)