(VIDEO) “Ptica je osvobojena” – Eon Musk po prevzemu Twitterja odpustil tri vodilne, med njimi je tudi Vijayo Gadde, žensko, ki je suspendirala Donalda Trumpa – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ptica je osvobojena” – Eon Musk po prevzemu Twitterja odpustil tri vodilne, med njimi je tudi Vijayo Gadde, žensko, ki je suspendirala Donalda Trumpa

(VIDEO) “Ptica je osvobojena” – Eon Musk po prevzemu Twitterja odpustil tri vodilne, med njimi je tudi Vijayo Gadde, žensko, ki je suspendirala  Donalda Trumpa

Elon Musk dokončal nakup Twitter.  Odpustil   je izvršnega direktorja in druge vodilne direktorje Twitter Inc. ki  je zdaj v lasti Elona Muska.  Številni mediji pa so v četrtek zvečer  potrdili , da je bila dolgo pričakovana prodaja uradno zaključena. The Wall Street Journal , Washington Post in drugi so na podlagi neimenovanih virov poročali, da so iz najvišjega  vodstva Twitterja TWTR  bili odpuščeni in pospremljeni iz stavbe, vključno z izvršnim direktorjem Paragom Agrawalom, glavnim finančnim direktorjem Nedom Segalom in Vijayo Gaddejem, vodjo pravne politike, zaupanja in varnosti.

Pričakuje se, da bo Musk sam prevzel vlogo začasnega izvršnega direktorja, čeprav bo dolgoročno morda imenoval koga drugega, je v petek zgodaj poročal Bloomberg , ki se sklicuje na neimenovane vire. Twitter se ni odzval na prošnjo  za komentar.

Prevzem končuje mesece pravnih sporov, potem ko je Musk, milijarder, izvršni direktor Tesla Inc. TSLA,  in SpaceX ter pogost uporabnik Twitterja, sta aprila ponudila nakup Twitterja. Potem ko je s Twitterjevim odborom dosegel dogovor o nakupu družbenih medijev za 44 milijard dolarjev, je Musk poskušal odstopiti od posla in Twitter ga je tožil. V petek je imel rok za dokončanje posla ali pa se sooči s sojenjem. V tvitu v četrtek pozno zvečer je Musk dejal le: “ptica je osvobojena.” Ko so najvišji direktorji družbe Twitter Inc. v četrtek zapustili svoj sedež v San Franciscu, so mediji poročali o zlatem padalu odpušenih diretorjev.

 

Izvršni direktor Parag Agrawal, glavni finančni direktor Ned Segal in Vijaya Gadde, Twitterjev vodja pravne politike, so prejeli klavzulo o “zlatem padalu” v Twitterjevem TWTR združitev z Muskovim X Holdings Musk naj bi vse tri odpustil v četrtek zvečer , ko je uradno prevzel nadzor nad družbenim omrežjem v nakupu v vrednosti 44 milijard dolarjev, in bo moral tem trem dati več kot 204 milijone dolarjev, glede na Twitterjevo prijavo Komisiji za vrednostne papirje in borzo.

Agrawal, Segal in Gaddejeva  imajo v lasti približno 1,2 milijona delnic Twitterja, več kot polovica tega deleža v vrednosti 34,8 milijona dolarjev je v lasti Gaddejeve. Približno 65 milijonov dolarjev vreden delež tria bi Musk kupil kot delnice vseh drugih delničarjev.

Poleg tega je klavzula v pogodbi o združitvi zagotovila pospešeno dodelitev obljubljenega prihodnjega delniškega nadomestila – in to je tisto, kjer pride največji kos denarja. Klavzula “Golden Parachute Compensation” v Twitterjevi prijavi SEC – kar je bil dogovor, ki so ga odobrili delničarji Twitterja – kaže trojica bi v primeru odpovedi samodejno dodelila delnice v vrednosti 119,6 milijona dolarjev kot odpravnino, pri čemer bi največje izplačilo prejel Agrawal v višini 56 milijonov dolarjev.

Prav tako so upravičeni do letne plače in zdravstvenih nadomestil. Leta 2021 je imel Agrawal osnovno plačilo 623.000 dolarjev , medtem ko je Segalova in Gaddejeva osnovna plača znašala 600.000 dolarjev za  vsakega. Skupaj naj bi Gaddejeva  odšal s Twitterja z največjim zaslužkom: skoraj 74 milijonov dolarjev. Agrawal in Segal pa ne zaostajata daleč za njo s približno 65 oziroma 66 milijoni dolarjev.

Delnice Twitterja so v preteklem mesecu zrasle za 26 % in so v četrtek zaključile pri 53,70 dolarjev, kar je blizu 54,20 dolarjev . Musk, ki je tudi izvršni direktor Tesla Inc. TSLA je  najbogatejši posameznik na svetu.

COMMENTS

Wordpress (0)