(VIDEO) Tarča – Večer, ko se je tudi Nataša Pirc Musar vprašala “ali ji je bilo tega treba” – Erika Žnidaršič “nokautirala” Natašo Pirc Musar in stiskala Anžeta Logarja, ki pravi, da “ne pozna Roka Snežiča” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Tarča – Večer, ko se je tudi Nataša Pirc Musar vprašala “ali ji je bilo tega treba” – Erika Žnidaršič “nokautirala” Natašo Pirc Musar in stiskala Anžeta Logarja, ki pravi, da “ne pozna Roka Snežiča”

(VIDEO)  Tarča – Večer, ko se je tudi Nataša Pirc Musar vprašala “ali ji je bilo tega treba” –  Erika Žnidaršič “nokautirala” Natašo Pirc Musar in stiskala Anžeta Logarja, ki pravi, da “ne pozna Roka Snežiča”

Sinočnje televizijsko soočanje predsedniških kandidatov v terminu Tarče, kjer je zadeve prevzela v svoje roke ekipa Erike Žnidaršič. Da je Erika Žnidaršič brezkompromisna, še posebej, ko gre za nekdanje sodelavce, bi lahko Nataša Pirc Musar vedela že prej, saj sta bili, če me spomin ne vara, sodelavki na POP TV-ju , kjer je Žnidaršičeva svoje sodelavce mirno pošiljala u “pm”.

Vse skupaj se je začelo dokaj nedolžno z očitki  Nataši Pirc Musar , ki jih je na kongresu SD v Ptuju  izrekel  kandidat  Milan Brglez in sicer , da je  Musarjeva  odvisna od tranzicijskega kapitala.  Musarjeva je vztrajala , je kot neodvisna kandidatka, za katero ne stoji nobena stranka, pričakovala različne napade. ”

 

Moj tranzicijski kapital sta vodenje urada informacijskega pooblaščenca in zavzemanje za temeljne človekove pravice. Iz nič sem postavila organ, ki je postal najbolj spoštovana institucija v Sloveniji,” je spomnila na svoj mandat informacijske pooblaščenke med letoma 2005 in 2014.

Nadaljevalo se je z očitki , da od svojega plačila odvaja zelo malo davkov in prispevkov, kjer je Pirc Musar dejala, da je svojo uspešnost vezala na uspešnost svoje odvetniške družbe, katere direktorica je in zaposlena. “Ne izplačujem si minimalne plače, izplačujem si 2000 bruto, kar je 1400 evrov neto.” Ob tem je dejala, da se ji to plačilo za odvetniško službo ne zdi nizko. “Plačo sem vedno vezala na uspešnost podjetja. Podjetje je uspešno in seveda si potem izplačujem dobiček in dividende ter od tega plačam poln davek.”

Milan Brglez pa je opozoril, da je davčna optimizacija, ki jo je očital Pirc Musar, možnost izbire, koliko nekdo prispeva v davčno blagajno. “Težava davčne optimizacije je v tem, koliko prispevkov nekdo plača. Prispevki gredo namreč v zdravstveno in socialno blagajno. Drugi, ki smo v javnem sektorju, pač ne moremo izbirati, sledimo zakonu in to je to.”

Vrhunec oddaje pa je bil , ko  voditeljica soočenja Erika Žnidaršič povzela poslovne poti moža kandidatke Aleša Musarja, ki so prepletene tudi s podjetji v davčnih oazah in številnimi prevzemi, kar je opremila z  z grafikami zapletenih hobotnic podjetij v tujini.

Musarjeva se je sicer branila, da ne pozna zapletenega finančnega inženiringa svojega moža in da se o tem doma ne pogovarjata ampak bolj o družinskih zadevah kinu, gledališču. Vendar so na tej točki vstopili ostali kandidati, ki so tako rekoč “obredno” obračunali z Musarjevo in tako dokončali delo, ki ga je začela Erika Žnidaršič.

Pirc Musar je solastnica podjetja Ruska dača, ki je osrednje podjetje omrežja zakoncev Pirc Musar in je posredno povezano tudi z nekaterimi podjetji v davčnih oazah. Ločeno in skupno imata zakonca Pirc Musar 12 podjetij, lani so imela 1,8 milijona izgube, tista s pozitivnim izidom pa skupno 164.645 evrov dobička.

Tarča Erike Žnidaršič so bili,  seveda v drugačni formi, tudi ostali predsedniški kandidati.  Anže Logar, ki je moral zagovarjati  sodelovanje SDS-a z davčnim svetovalcem  Rokom  Snežičem, se je pred očitki voditeljice  Erike Žnidaršič branil s sintagmo:”nisam ja odavde”.

COMMENTS

Wordpress (0)