“Ne vem, kje ste to slišali, da jaz (Marti Kos op. av.) nisem želela dati podpisa” – Urška Klakočar Zupančič zavrnila očitke, da je prav ona razlog za odstop Marte Kos – TOPNEWS.si

“Ne vem, kje ste to slišali, da jaz (Marti Kos op. av.) nisem želela dati podpisa” – Urška Klakočar Zupančič zavrnila očitke, da je prav ona razlog za odstop Marte Kos

“Ne vem, kje ste to slišali, da jaz (Marti Kos op. av.) nisem želela dati podpisa” – Urška Klakočar Zupančič zavrnila očitke, da je prav ona razlog za odstop Marte Kos

Marta Kos je dva tedna po umiku iz tekme za predsednico republike včeraj  odstopila še  z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, članica stranke pa ostaja. V odstopni izjavi, ki jo je naslovila na člane sveta stranke, je zapisala, da s podpredsedniškega mesta odstopa iz spoštovanja do te funkcije in da njen odstop velja takoj. V medijih se pojavljajo različne razlage kakšno je pravzaprav ozadje za nepričakovano in nenavadno odločitev Kosove.

Urška Klakočar Zupančič je sinoči  v oddajo 24ur Zvečer  zanikala, da naj bi bil spor med njo in Marto Kos razlog za umike Kosove, ki je bila do včeraj poleg Klakočar Zupančičeve prav tako podpredsednica stranke

“Glede odstopa Marte Kos s položaja podpredsednice  stranke Gibanja Svoboda o tem smo bili obveščeni danes tako , da je bilo to presenečenje, tak kot je bilo presenečenje to , da je odstopila od nameravane kandidature za predsednico republike in o tem, kakšni so bili razlogi za odstop z mesta podpredsednice   stranke se bomo pogovarjali na svetu,” je dejala Klakočar  Zupančičeva.

Kot je med drugim v odstopni izjavi zapisala Kosova, je po umiku iz predsedniške tekme njeno življenje dobilo nove usmeritve, zaradi česar opravljanju podpredsedniških dolžnosti zdaj ne bo mogla posvetiti dovolj časa in predanosti. “Zato verjamem, da je v interesu Svobode, da reorganizira vodenje na način, ki bo stranki omogočal, da se bo postavila na trdne temelje in uspešno nastopala na letošnjih lokalnih volitvah in šla enotna in močna tudi na naslednje parlamentarne volitve,” je zapisala v odstopni izjavi.

 

 

Urška Klakočar Zupančič  je sinoči tudi zanikala, da naj bi bila  razlog za umik Marte Kos iz predsedniške tekme, ker naj bi  domnevno vztrajal , da ne se ne bo podpisala pod njeno kandidaturo. “Ne vem, kje ste to slišali, da jaz nisem želela dati podpisa,” je dejala Klakočar Zupančičeva.

“To se govorim oziroma bom obrnil vprašanje ste bili vi torej pripravljeni dati svoj podpis za kandidaturo Marte Kos na predsedniških volitvah,” je bil vztrajen Uroš Slak, ki je s vprašanji izzival gostjo.

“Kar s govori so špekulacije. Jaz o tem ne bom govorila, niti ne mislim tega komentirati. Da bi pa mi prišli do zbiranja podpisov, oziroma do te točke pa niti še nismo prišli, tako da se ni že dogajalo to, da bi mi že zbirali podpise in zato mislim, da sem odgovorila na vaše vprašanje… Jaz bi naredila tako, kot se mi zdi, da je prav in v skladu s svojimi načeli in vestjo … Ne morda da, morda ne, naredila bi tako, kot je skladno z mojimi prepričanji, z vrednotami za katerimi stojim. Absolutno bi pa naredila tako, da delam enotno s stranko, ker stranka pooseblja ta prepričanja, ki jih imam jaz in naša stranka je enotna. In Gospa Marta Kos je bila kandidatka za predsednico republiko s strani naše stranke in je imela tudi vso podporo. In to, da se sedaj špekulira zaradi koga naj bi zdaj ona odstopila, najprej zaradi predsednika stranke, potem zaradi mene, potem zaradi nekih obljub. To so špekulacije, ki jih res ne bom komentirala … V vladajoči stranki se dogaja samo to, da smo enotni, da smo zavezani samo svojim vrednotam in ciljem. Samo to se dogaja, nobenih razpok ni in gremo strumno in pogumno naprej k tistemu k čemur smo se zavezali.”

Portal N1  pa je zapisal, da  o tem, zakaj je Marta Kos zapustila predsedniško tekmo, obstajata dve razlagi: več naših virov blizu takratnega dogajanja vztraja, da je bila odstopljena, Golob pa je to že večkrat zanikal in trdi, da se je za umik odločila sama.

“Po navedbah nekaterih naših sogovornikov naj bi Marto Kos dan pred izstopom iz predsedniške tekme poklicala vodja strankinih odnosov z javnostmi in marketinga Vesna Vuković in ji dejala, da v Svobodi pričakujejo njen umik. Med razlogi za to odločitev naj bi navedla nizko podporo v javnomnenjskih raziskavah, še zlasti pa dokumente o njeni domnevni preteklosti, ki so zakrožili v javnosti. Po klicu Vesne Vuković naj bi Marta Kos želela govoriti s predsednikom stranke. Slišala naj bi se zvečer, Golob pa naj bi ji, kot trdijo naši sogovorniki, postavil ultimat: ali bo odstopila in navedla, da je to storila iz osebnih razlogov, ali pa bo svet stranke seznanil z obremenilnimi informacijami o njej, kar da bo privedlo do umika strankine podpore njeni kandidaturi. Čeprav naj bi Kos vztrajala, da nima okostnjakov v omarah, naj bi ji Golob postavil rok, da se mora o tem, kaj bo storila, odločiti najkasneje naslednje jutro. Čez noč je nato Marta Kos spisala obvestilo, da “zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov” odstopa od volilne tekme za predsednico republike,” so zapisali na portalu N1, kar je razveselilo Bojana Požarja.

COMMENTS

Wordpress (0)