Kdo v resnici urednikuje na RTV -ju in kdo je posredoval zasebno korespondenco Bojanu Požarju? – Erika Žnidaršič se je pritožila Jadranki Rebernik, “da Bojan Požar urednikuje namesto nje in posega v Tarčo,” – TOPNEWS.si

Kdo v resnici urednikuje na RTV -ju in kdo je posredoval zasebno korespondenco Bojanu Požarju? – Erika Žnidaršič se je pritožila Jadranki Rebernik, “da Bojan Požar urednikuje namesto nje in posega v Tarčo,”

Kdo v resnici urednikuje na RTV -ju in kdo je posredoval zasebno korespondenco Bojanu Požarju? –  Erika Žnidaršič se je pritožila Jadranki Rebernik, “da Bojan Požar urednikuje namesto nje in posega v Tarčo,”

Na družbenih omrežjih  se je pojavila korespondenca med odgovorno urednico IP Jadranko Rebernik in voditeljico Tarče Eriko Žnidaršič, ki se je Rebernikovi pritožila, da Bojan Požar urednikuje-namesto Jadranke Rebernik in posega v Tarčo. Sicer zasebna korespondenca med voditelji in uredniki pa se je takoj  poslana  Bojanu Požarju.

“Prosim, da ustaviš te “posege/pritiske” zunanjih ljudi na svoje urednikovanje in posledično tudi na naše. To se mi zdi podcenjujoč, da nek zunanji človek  kar prevzema tvojo vlogo odgovornega urednika rtv-ja in nekaj določa,” je v emailu zapisala Žnidaršičeva.

 

https://twitter.com/manicnipoet/status/1567413815897202690

Na Twitterju se je oglasil tudi  Bojan Požar,  ki je urednikovanje zanikal in zapisal, “da je Eriko Žnidaršič nazadnje srečal pred približno enim letom in pol, v prostorih RTV, na Kolodvorski 2-4, kjer ga je voditeljica Tarče hotela na hitro prepričati, da ga bodo postavili za generalnega direktorja RTV?!”. Zanimivo ne pa tudi presenetljivo je kdo je  zasebno korespondenco posredoval domnevnemu “odgovornemu uredniku”?  Ker gre za  zaprt krog je sum  že padel na  tiste, ki jim je bil email namenjen.

https://twitter.com/SustarsicM/status/1567427294624366592

“Novinarji in drugi zaposleni (slučajno, po zvezah in poznanstvih ali na podlagi svojih sposobnosti, vseeno) na javnem zavodu RTV Slovenija so tam zgolj in samo najemna delovna sila, ki jo plačujemo davkoplačevalci, skozi obvezni RTV-prispevek. Plačujemo jih, sicer tudi kot uslužbence javnega sektorja, pa zato, da ustvarjajo televizijski in radijski program, na podlagi sprejetih programsko-poslovnih načrtov (PPN-jev), v skladu s svojimi poklicnimi standardi, in čisto nič drugega. Toda novinarske pozicije, če že gre za novinarje ali urednike, jim niti slučajno ne dovoljujejo uzurpacije javne RTV, kaj šele fizičnih okupacij televizijskih in radijskih studijev, v slogu razvpitega nedavnega fizičnega vdora pojočega majorja Ladislava Trohe in peščice njegovih privržencev v enega od studiev na RTV, nad čemer so se zgražali prav ti tisti novinarji, ki so zdaj že dvakrat v živo okupirali TV Dnevnik, ali pač v slogu ludizma iz začetka 19. stoletja v Angliji..,” še piše Požar.

https://twitter.com/DarkoVrsic/status/1566856598307340288

COMMENTS

Wordpress (0)