(V ŽIVO) “Začelo se je žigosanje”: Tea Jarc, ki je Janezu Janši na Triglavu uprizorila “srečanje s civilno družbo,” za petek sklicala “nujni sestanek vseh kurirk in kurirjev Wolta in Glova” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Začelo se je žigosanje”: Tea Jarc, ki je Janezu Janši na Triglavu uprizorila “srečanje s civilno družbo,” za petek sklicala “nujni sestanek vseh kurirk in kurirjev Wolta in Glova”

(V ŽIVO) “Začelo se je žigosanje”: Tea Jarc, ki je Janezu Janši na Triglavu uprizorila “srečanje s civilno družbo,” za petek sklicala “nujni sestanek vseh kurirk in kurirjev Wolta in Glova”

“Danes so kurirke in kurirji začeli dobivati ​​sporočila, da morajo prevzeti številke, s katerimi se bo lažje začelo zaradi morebitnih prekrškov.  Začelo se je žigosanje! Temu se moramo upreti! Kurirke in kurirji  združimo (se). Sestanek jutri ob 18h!,” je na Twitterju sporočila Tea Jarc iz sindikata Mladi plus, ki za petek, dan ko so potekali tako imenovani petkovi protesti, sklicuje “nujni sestanek”

Sindikat Mladi plus je za danes sklical tudi novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavili položaj kurirjev Wolta in Glova po zahtevi o številčnih oznakah ter spregovorili o primernejših ukrepih za zagotavljanje dostojnega dela ter varovanja cestno-predmetnih predpisov, ki bo ob 12. uri pred Woltovo poslovalnico na Ziherlovi 4, so sporočili iz omenjenega sindikata.

Na eni od tiskovnih konferenc pred poletjem je ljubljanski župan Zoran Janković sporočil, da bodo morali dostavljavci hrane nositi identifikacijske številke, na podlagi katerih jih bodo lahko v primeru kršitev identificirali.

Konec julija je namreč poudaril, da številni vozniki skirojev, koles in motornih vozil ne upoštevajo prometnih predpisov in po conah za pešce vozijo bistveno prehitro.

Če bodo dostavljavci hrane v Ljubljani vozili prehitro, jih bodo lahko preostali udeleženci v prometu prijavili. Sledili bosta identifikacija in, če bo treba, tudi kazen. Dostavljavca, ki bo vozil prehitro, bo lahko na mestu dejanja kaznoval le mestni redar.

Sicer pa na družbenih omrežjih še vedno odmeva nedavni sestanek med predstavniki civilne iniciative Glas Ljudstva  in predsednikom vlade Robertom Golobom. Janez Janša pod sliko na kateri so Tea Jarc, Jaša Jenull in Robert Golob   komentiral z besedami: “Člana Nadzornega sveta vlade RS obiskala svojega člana uprave?”.

 

 

Se je pa Tea Jarc javila za službo “sodnega kurirja”-  vročevalca, ki bi bila zadolžena za vročanje  sodne pošte predsedniku opozicijske SDS Janezu Janši.

COMMENTS

Wordpress (0)