“Cenjenemu Janezu Janši in članom SDS, ki so včeraj spremljali informativne oddaje na prvem sporedu TV SLO, se iskreno opravičujemo” – “Prevod” opravičila vodstva RTV Slovenija – TOPNEWS.si

“Cenjenemu Janezu Janši in članom SDS, ki so včeraj spremljali informativne oddaje na prvem sporedu TV SLO, se iskreno opravičujemo” – “Prevod” opravičila vodstva RTV Slovenija

“Cenjenemu Janezu Janši in članom SDS, ki so včeraj spremljali informativne oddaje na prvem sporedu TV SLO, se iskreno opravičujemo” –  “Prevod” opravičila vodstva RTV Slovenija

Vodstvo Radiotelevizije Slovenije (RTVS) je včeraj sporočilo aktiva novinarjev informativnega programa Televizije Slovenija (TVS), v katerem so direktorju TVS Urošu Urbaniji očitali pritiske na zaposlene, označilo za neutemeljene. Sporočilo aktiva so prebrali v TV Dnevniku, kar je generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough označil kot neprimerno in se opravičil gledalkam in gledalcem. Opravičilo  direktorja RTV Slovenija je neletelo na številne interpretacije in reinterpretacije na družbenih omrežjih. Najbolj izviren je vsekakor zapis Jureta Mesariča, ki je objavil “prevod opravičila vodstva RTV”.

“Cenjenemu Janezu Janši in članom SDS, ki so včeraj spremljali informativne oddaje na prvem sporedu TV SLO, se iskreno opravičujemo” Dnevno informativne oddaje so namenjene informiranju javnosti o ključnih dogodkih dneva, povezanih z Janezom Janšo in stranko SDS. 
Sporočilo, v katerem je nekaj zaposlenih samovoljno izrazilo neutemeljene obtožbe zoper kao vodstvo Televizije Slovenija in pozvalo neodgovorno urednico Informativnega programa Jadranko Rebernik k ukrepanju, ta pa o besedilu niti ni bila obveščena …  je neprimerno za SDS in s tem zloraba javnega medija za interese javnosti. 
Vsebina sporočila ne predstavlja Resnice SDS in ni skladna z željami Janeza Janše.  V kao vodstvu RTV Slovenija si bomo prizadevali, da nezadovoljstvo nekaterih zaposlenih ne bo obremenjevalo Janeza Janše, pač pa, da se
težave posameznikov rešuje z internimi grožnjami. Za neprimeren tekst se Janezu Janši ponovno opravičujemo. 
Andrej Grah Whatmough kao generalni direktor RTV Slovenija.

 

Aktiv novinarjev informativnega programa TVS je v torkovem sporočilu za javnost zapisal, da brezpogojno podpira urednico in voditelja osrednjih informativnih oddaj Vesno Pfeiffer in Sašo Krajnca in nasprotuje vsakršnim pritiskom na zaposlene. V oddaji TV Dnevnik so prebrali tudi njihovo sporočilo, v katerem med drugim Urbaniji očitajo pritiske, ki jih na zaposlene vrši z dopisi, zahtevami za pojasnila, grožnjami z disciplinskimi postopki in pričakovanji premestitev.

Odgovorno urednico Jadranko Rebernik so pozvali, naj zaščiti zaposlene. Saši Krajncu, ki je v torek vodil Dnevnik, so ob koncu oddaje v živo kolegi iz informativnega programa TVS prišli izrazit podporo tudi v studio.

Grah Whatmough je sporočilo aktiva novinarjev označil za “zlorabo javnega medija za parcialne interese”. “V vodstvu RTV Slovenija si bomo prizadevali, da nezadovoljstvo nekaterih zaposlenih ne bo obremenjevalo naših gledalcev, poslušalcev in bralcev, plačnikov prispevka za RTV, pač pa da se težave posameznikov rešuje znotraj javnega zavoda. Za neprimeren tekst se gledalcem ponovno opravičujemo,” je še zapisal Grah Whatmough v današnjem sporočilu za javnost.

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) pa so danes opozorili na raven kritike ter na “neupravičene, neprimerne in deloma tudi primitivne napade”, ki so jih deležni nekateri novinarji. Med drugim so izpostavili ustvarjalce oddaje Panorama in Rebernikovo. Kritike so po mnenju združenja seveda dovoljene, a ne na način, da se skuša posameznike osebno razvrednotiti. “Presojati in ocenjevati jih je treba izključno na podlagi njihovega dela,” so še zapisali v ZNP.

COMMENTS

Wordpress (0)