(VIDEO) “Kakšen čudež naredi par dni morja” – Predsednik vlade Robert Golob Metropolitanu razkril, da je na Brionih – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Kakšen čudež naredi par dni morja” – Predsednik vlade Robert Golob Metropolitanu razkril, da je na Brionih

(VIDEO) “Kakšen čudež naredi par dni morja” – Predsednik vlade Robert Golob Metropolitanu razkril, da je na Brionih

“Zanimalo nas je, kje preživlja več kot zaslužene počitnice. Ob dejstvu, da – kot je povedal v predvolilni kampanji – na telefonu ne preživi veliko časa, smo sicer dvomili, da se nam bo odzval. A nas predsednik vlade ni razočaral. Zaupal nam je lokacijo in izdal, kdaj se vrača v domovino,” je objavila revija Metropolitan.

“Ni vse samo služba.” Nato pa nam je v nadaljevanju pogovora zaupal, da se je na počitnice odpravil na Hrvaško, natančneje na Brione, poroča revija Metropolitan, ki je objavil slike z Instagrama Roberta Goloba. Najprej  je na prvi pogled vse  kazalo, da gre za potegavščino oziroma za fotomontažo, v stilu lažnega profila Roberta Goloba na Twitterju ,” vendar vsaj sodeč po brskanju na internetu ne gre za “fake news”.  Seveda zapis ni ostal brez odziva na družbenih omrežjih.

 

Metropolitan v članku  “Robert Golob nam je zaupal, kje trenutno preživlja dopust” (https://www.metropolitan.si/scena/traci/robert-golob-nam-je-zaupal-kam-se-je-odpravil-na-dopust/) zaključuje, “da so Brioni  znani so predvsem po Titovi rezidenci in slovitem živalskem vrtu, kjer bivajo živali, ki jih je Tito prejel v dar od državnikov z vsega sveta. Brioni so sestavljeni iz treh otokov, številnih otočkov in grebenov, za nacionalni park pa so bili razglašeni leta 1983. Slovijo kot eno najlepših otočij v Sredozemlju”.

Tito je prvič obiskal Brione leta 1947, kjer so mu priredili sprejem v vili Jadranki, ki jo v naslednji letih sanirajo, po načrtih znanih jugoslovanskih arhitektov 1953 zgradijo in opremijo njegovo poznejšo rezidenco Belo vilo; tudi on vabi znane jugoslovanske arhitekte in umetnike: Plečnik, njegov učenec Vinko Glanz, kiparji Smerdu, Augustinčič, Džamonja in drugi … vsi ustvarjajo zanj!.
Tito tako polovico leta preživi v svojih vilah na Velikem Brionu in na bližnjem otočku Vangi, se udeležuje vsakoletnega filmskega festivala v Pulju, vabi znane osebnosti, delegacije iz političnega, diplomatskega in filmskega sveta – spisek imen bi bil predolg – tu so Tito, Naser in Nehru leta 1956 podpisali znamenito Brionsko deklaracijo o neuvrščenosti, in – kdo bi si mislil v tistih časih – julija leta 1991 Brionska deklaracija, tako pomembna pri osamosvojitvenih dejavnostih Slovenije. Za sladokusce na koncu še posnetek iz leta 1964.

COMMENTS

Wordpress (0)