(VIDEO) “Brez popuščanja Boris. Če bodo uvedli diktaturo (kažejo, da si to močno želijo), se bomo uprli. Tudi z orožjem, če bo treba”- Davorin Kopše, ki je stopil v bran Borisu Tomašiču, le ta pravi, “da nikoli ni pozival k nasilju,” tudi sam zagrozil Gibanju Svoboda z orožjem – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Brez popuščanja Boris. Če bodo uvedli diktaturo (kažejo, da si to močno želijo), se bomo uprli. Tudi z orožjem, če bo treba”- Davorin Kopše, ki je stopil v bran Borisu Tomašiču, le ta pravi, “da nikoli ni pozival k nasilju,” tudi sam zagrozil Gibanju Svoboda z orožjem

(VIDEO) “Brez popuščanja Boris. Če bodo uvedli diktaturo (kažejo, da si to močno želijo), se bomo uprli. Tudi z orožjem, če bo treba”- Davorin Kopše, ki je  stopil v bran Borisu Tomašiču, le ta pravi, “da nikoli ni pozival k nasilju,” tudi sam zagrozil Gibanju Svoboda z orožjem

Včeraj ni bil vroč dan samo na ulicah in trgih, vroče je bilo tudi na izredni seji v državnem zboru. DZ je namreč  včeraj  odredil parlamentarno preiskavo o politični odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi suma nezakonitega financiranja kampanje strank za zadnje volitve v DZ preko delovanja izdajateljev medijev v lasti ali delni lasti oziroma z vplivom političnih strank, članov organov strank in izdajateljev medijev v lasti subjektov iz tujine.

Poleg tega bodo preiskovali sume nezakonitega vplivanja nosilcev javnih funkcij na objavljanje oglaševalskih vsebin državne uprave, javnih zavodov, javnih agencij in javnih skladov ter gospodarskih družb s kapitalsko naložbo države, ki jo upravlja Slovenski državni holding, v medijih, ki jih izdajajo omenjeni izdajatelji.

Izredno sejo DZ so namreč ob obravnavi te točke prekinili po tem, ko je Mojca Šetinc Pašek, ki bo tudi predsedovala preiskovalno komisiji  predvajala posnetek iz oddaje Kdo vam laže? na televiziji Nova24TV, na katerem je eden eden od klicateljev v studio pozval k oboroženemu uporu proti aktualni oblasti, voditelj Boris Tomašič pa je njegov klic pospremil z besedami: “Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli.”  Voditelja oddaje na Novi 24 TV “Kdo vam laže” Borisa Tomašiča pa je očitno nekdo prijavili policiji, “ker naj bi  v oddaji pozival k oboroženemu uporu proti oblasti”.

https://twitter.com/CirilJenko/status/1542469553283809288

https://twitter.com/DKopse/status/1542434839995064320

“Nikoli nisem pozival k nasilju, ravno nasprotno. Tudi v torek nisem. Vse drugačne interpretacije so zlonamerne.
Problem je, ker se svobodnjak bojijo nezadovoljstva ljudi in mirnih shodov. Zato me skušajo utišati. Ne bo jim uspelo,” je na Twitterju zapisal Boris Tomašič.

https://twitter.com/DKopse/status/1542539610680705030

“Brez popuščanja Boris. Če bodo uvedli diktaturo (kažejo, da si to močno želijo), se bomo uprli. Tudi z orožjem, če bo treba”- pa   Davorin Kopše pa bodri  Borisa Tomašiča, ki se brani, da nikoli ni pozival k nasilju.

Tomašič oddajo Tok Show v  stilu  Tucker Carlsona v glavnem gradi na pogovoru z gledalci, ki so jezni zaradi menjave oblasti in rezultata volitev predvsem pa zaradi ravnanja nove oblasti tudi v torek 28. junija klicali v studio Nove24 TV.

 

Gledalec Jože je nastop Klakočar Zupančičeve na proslavi ob dnevu državnosti pripisal mamilom. “Plesalka po rdeči preprogi. Tle se vidi, kaj droga dela iz ljudi. Ta ženska bi mogla biti v norišnici ali pri psihiatru, absolutno…Pa poglejmo drogo Jonasa, kje najdejo te smeti, kralji ulice bi bili verjetno boljši … Pa Fafangela sem danes gledal, pa ta človek je zadet.”

Madona pa gremo mi enkrat v Ljubljano, pa ne z bicikli, in bomo naredili red, se je razburjal drug klicatelj, ki je menda po dolgih mukah le uspel priklicati Tomašiča in povedati, kaj mu leži na srcu. SDS in NSi sta po njegovem tiho ob vsem, kar se dogaja v Sloveniji, kar priča, da gospod ali slabo spremlja Janševe medije ali pa zamudi (ali spregleda) vse prispevke, v katerih se poslanci opozicije usajajo nad vlado in koalicijo.

Janši, po njegovem prvemu borcu za Slovenijo, bi postavil spomenik pred parlamentom zraven generala Maistra. “Potem naj ena kurba ljubljanska pride in ga malo zamaže, takrat gremo mi gor iz Novega mesta, vsi ti naši iz Žabjaka, poberemo vse tiste spomenike in Kidriča in vse, pretopimo do amena vse!”

Spomenik bi po mnenju Jožeta  moral financirati Revoz, sam pa bi rad namesto javne televizije plačeval naročnino za Nova24TV. Ob tem je Tomašič napovedal še en televizijski program in gledalce pozval, naj ga pomagajo financirati in tako pomagajo spregledati naivnim ljudem, da vidijo, kaj se dogaja, in ustavijo »to norijo, ki se zdaj dogaja«.

Naslednji klicatelj je predlagal, da bi Klakočar Zupančičevi na proslavi dali drog, ob katerem bi se zavrtela. »Ali pa metlo,« je vskočil Tomašič. Če se ljudje ne bodo uprli in šli v Ljubljano z vso mehanizacijo, ne vemo, kaj bo, se je še pridušal klicatelj.

“Jeseni, ko bo udaril virus, ko se bo podražila elektrika, hrana, upam, da boste takrat dovolj besni, da se vas zbere v Ljubljani pred vlado in parlamentom ne deset, ampak dvajset ali celo trideset tisoč ljudi, je klic jeznih gledalcev  komentiral Tomašič.

Vrhunec oddaje pa je bil klicatelj, ki je bil očitno precej jezen. »Pozivam vse Slovence, da se pripravijo na boj, da dobimo Slovenijo nazaj. Tisti, ki imate orožje doma, ne ga predati policiji. Tisti, ki ga nimamo, si ga bomo nabavili. Da se obračunamo. Drugega ni. Sila zahteva silo.« Ob tem je Tomašič pripomnil: “Prišli so s krvjo na oblast, očitno bodo z oblasti samo na silo šli.” Drugače se bojim, kaj se bo zgodilo, je še dejal in se skliceval na Cankarja: »Ni zastonj pisal, da smo hlapci, če bomo to dovolili.”

Na policiji sicer zaradi varstva osebnih podatkov primera ne komentirajo, so pa v odzivu za medije zapisali, da so z izjavami že seznanjeni in preverjajo obstoj morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška. Pri tem bodo sodelovali tudi s pristojnim državnim tožilstvom.

 

COMMENTS

Wordpress (0)