(VIDEO) “Jaz sem jebeni predsednik. Zdaj me pa odpeljite na Kapitol” – Amerika je v šoku! Trump poskušal 6. januarja daviti svojega tajnega agenta, ker je zavrnil vožnjo v Kapitol – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Jaz sem jebeni predsednik. Zdaj me pa odpeljite na Kapitol” – Amerika je v šoku! Trump poskušal 6. januarja daviti svojega tajnega agenta, ker je zavrnil vožnjo v Kapitol

(VIDEO) “Jaz sem jebeni predsednik. Zdaj me pa odpeljite na Kapitol” – Amerika je v šoku! Trump poskušal 6. januarja daviti svojega tajnega agenta, ker je zavrnil vožnjo v Kapitol

Ko je bil še predsednik je Donald Trump, mimogrede tudi slovenski zet, želel da ga na dan napada na ameriški kongres, 6. januarja 2021, njegova tajna služba odpelje na Kapitol.  Cassidy Hutchinson , pomočnica nekdanjega vodje osebja Bele hiše Marka Meadowsa, je med zaslišanjem v kongresu v torek pričala o tem, da so ji povedali, da je nekdanji predsednik Donald Trump postal “jezen”, ko ga je varnost obvestila, da ne bo šel na Kapitol. 6. januarja 2021, ker situacija ni bila varna.

In pričala je, da je slišala pripoved iz druge roke o tem, kako je bil Trump tako jezen na agente tajne službe, ker mu je preprečila odhod na Kapitol, da je skočil na sprednji del svojega vozila in poskušal obrniti volan.
Tony Ornato, takratni namestnik vodje osebja Bele hiše, je Hutchinsonovi povedal, da je Robert Engel, ki je bil odgovorni agent tajne službe 6. januarja 2021, večkrat povedal Trumpu na poti nazaj v Belo hišo po Trumpovem govoru , da ni ni varno iti v Kapitol.

Po pričanju Hutchinsonove je Ornato povedal, da je Trump kričal: “Jaz sem jebeni predsednik. Zdaj me odpeljite na Kapitol.” Trump je nato “segel proti sprednjemu delu vozila, da bi se prijel za volan,” se je spomnila Hutchinsonova. Dodala je, da je po Ornatovih besedah ​​nekdanji predsednik z drugo roko “naslonil” na Engela.

Očitno je hotel voditi (od njega vzpodbujeno) drhal pri njenem vdoru v ta za Američane posvečeni kraj! Na ta način bi Trump aktivno in neposredno sodelovati pri kriminalni preprečitvi potrditve volilnih izidov.

Mimogrede Joe Biden je na poštenih volitvah dodobra potolkel Trumpa, saj je dobil kar 7 milijonov več glasov kot njegov nasprotnik.

Vodja skupine pripadnikov tajne službe Robert Engel – Bobby je kot poročajo ameriški mediji  njegovo zahtevo po vožnji na Kapitol zavrnil in mu dejal, Trump je pravkar končal govor v bližini Bele hiše in napotil svoje privržence na pohod proti Kapitolu, da se ni varno odpeljati za njimi. Trump je izgubil živce in se nagnil naprej v Zverini (Beast – tako se namreč imenuje skorajda oklepni avto ameriškega predsednika) in zagrabil za volan. Engel, ki je sedel na voznikovem sedežu ga je prijel za roko in mu odločno dejal: “Ne gremo na Kapitol, pustite volan, gremo nazaj v Belo hišo.”

Besni Trump ga nato s prosto roko skušal zagrabiti za vrat z očitnim namenom davljenja, a mu je drugi tajni agent z uporabo fizične sile to preprečil. Kakšen prizor je to moral biti, ko se predsednik ZDA in najmogočnejši človek na svetu ravsa v avtu (Zverini) s svojima tajnima agentoma! In vse to je pred odborom na dan 28. junija 2022, ki preiskuje poskus šestojanuarskega državnega udara povedala pod prisego 26-letna Casedy Hutkinson, bivša pomočnica bivšega šefa Bele hiše Marka Meadowsa. Res, zgodba za bogove!

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)