(VIDEO) Predsedniške volitve in “lovska sezona” v slovenski politiki – Robert Golob je Milanu Kučanu svetoval “zadržanost pri streljanju kozlov,” Kučan pa je povedal vic o lovcih, ki so se “samoovadili,” ker so ustrelili štiri golobe “vendar nobenega tapravega” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Predsedniške volitve in “lovska sezona” v slovenski politiki – Robert Golob je Milanu Kučanu svetoval “zadržanost pri streljanju kozlov,” Kučan pa je povedal vic o lovcih, ki so se “samoovadili,” ker so ustrelili štiri golobe “vendar nobenega tapravega”

(VIDEO) Predsedniške volitve in “lovska sezona” v slovenski politiki – Robert Golob je Milanu Kučanu svetoval “zadržanost pri streljanju kozlov,” Kučan pa je povedal vic o lovcih, ki so se “samoovadili,” ker so ustrelili štiri golobe “vendar nobenega tapravega”

Vse skupaj se je začelo, ko je svojo kandidaturo napovedala Nataša Pirc Musar, med podporniki njene predsedniške kandidature pa sta tudi bivša predsednika države Milan Kučan in Danilo Türk.
Milan Kučan je med razlogi za podporo kandidaturi Pirc Musarjevi dejal: “Čas je, da tudi na čelo države pride ženska”. Dejal je, da imamo v Sloveniji veliko sposobnih žensk in veliko govorimo o enakopravnosti, a moramo to pokazati tudi v praksi. “S tega vidika bi lahko podprl tudi kakšno drugo žensko, so me pa prepričale druge kvalitete Pirc Musar”.

Ob dnevu državnosti je Kučan za Topnews.si še enkrat ponovil: “Najprej mislim, da je čas, da na to mesto pride ženska in  ne da se govori o tem kako smo za žensko enakopravnost, za enakopravnost zastopanja in da seveda tudi nekaj dejansko naredi. Kar pa zadeva konkretno podpor mislim, da je Nataša Pirc Musar pokazal, da je človek ki ima čvrste moralne kriterije dovolj znanja in seveda tudi bolj razumevanja kaj naj bi predsednik države na funkciji, ki jo zaseda počel.”

Na vprašanje portala N1 ali bi torej lahko, ker izpostavlja pomembnost izvolitve ženske na čelo države, podprl tudi na primer kandidaturo podpredsednice Gibanja Svoboda Marte Kos pa je Kučan odgovoril, da glede Marte Kos in njenih sposobnosti nima pomislekov, ima pa sistemski pomislek. Zdi se mu sistemsko nesprejemljivo, da bi bili na treh ključnih položajih v državi – predsednika republike, predsednika vlade in predsednika državnega zbora – trije vodilni ljudje iste stranke. “To je z vidika načela delitve oblasti vprašljivo. To bi bila moja zavora, če bi se moral opredeliti do kandidature Marte Kos,” je dodal Kučan.

Robert Golob je bil ob današnji  predstavitvi predsedniške kandidature Marte Kos glede komentarja nekdanjega predsednika države Milana Kučana, ki je za kandidatko podprl Pirc Musarjevo, češ, da ni dobro, da ima ena stranka tri najpomembnejše funkcije v državi,  kritičen.  Robert  Golob  je med drugim dejal , da so ti pomisleki iz trte izviti, saj da je bil tudi Kučan pred svojo kandidaturo ravno tako predsednik zveze komunistov.

“Ti pomisleki o tem, kaj je prav in kaj ne, so iz trte izviti. Škoda, da jih je izrekel bivši predsednik države, ki je prav tako bil predsednik zveze komunistov, preden je kandidiral. Meni je to škoda, ker imam spoštovanje do gospoda Kučana, včasih pa tudi on kakšnega kozla ustreli.”

Izjava Roberta Goloba je pravzaprav odprla “lovsko sezono” v slovenski politiki, ki bo očitno trajala do predsedniških volitev. Golob je danes očitno “podaljšal rok za prepoved streljanja kozlov” medtem, ko se je Milan Kučan, ki ima vedno na zalogi kakšno šalo nedavno povedal vic o lovcih, ki so se znašli pred sodnikom za prekrške in se tako rekoč samo-ovadili: “Gospod sodnik mi smo ustrelili štiri golobe, pa nobenega tapravega”.

Golob je sicer glede Kučanovih navedb dejal, da bi sam kot najboljšega predsednika države izpostavil Drnovška: “On je bil tudi predsednik LDS in LDS ga je predlagala, da je šel kandidirati za predsednika države. Bil je najboljši predsednik vlade, ker je postavil moralni kompas.” Po njegovih besedah je bil Drnovšek najboljši predsednik republike kljub temu, da ga je na ta položaj pred leti predlagala največja levo liberalna koalicijska stranka.

 

COMMENTS

Wordpress (0)