(VIDEO) Aleš Primc je jezen, zelo jezen, ker ni bil “pokrit” kot Jaša Jenull in petkovi kolesarski protestniki – TOPNEWS.si

(VIDEO) Aleš Primc je jezen, zelo jezen, ker ni bil “pokrit” kot Jaša Jenull in petkovi kolesarski protestniki

(VIDEO) Aleš Primc je jezen, zelo jezen, ker ni bil “pokrit” kot Jaša Jenull in petkovi kolesarski protestniki

»Otrok ne damo! Otrok ne damo!« je dopoldan odmevalo pred Ustavnim sodiščem, medtem ko so se ustavni sodniki opredeljevali do vprašanja diskriminiranosti istospolnih parov, ker ne morejo kandidirati za posvojitev otrok ali skleniti zakonske zveze.

Pobudnik shoda “v podporo materinski in očetovski ljubezni” Aleš Primc, ki se je  danes zjutraj odvil  pred ustavnim sodiščem, kjer je približno 100 podpornikov zahteval vključitev civilne družbe v razpravo o zakonih o zakonski in partnerski zvezi je jezen. Zelo jezen. “Vsi petkovi kolesarji so imeli vabila na na vsak protest objavljena po vseh največjih medijih in poročanje v osrednjih oddajah o čisto vsakem. V svobodi na prvi protest največji mediji niso poslali nobene kamere,” je javno  na Twitterju protestiral Aleš Primc. 

“Za radio in TV ne vem. MMC pokril, “se je pohvalil Igor Pirkovič, ki je tudi  v.d. urednika MMC-ja.

Zahteval je tudi izločitev dveh ustavnih sodnikov iz postopka ocene ustavnosti, in sicer Katje Štugman Stubbs in Roka Čeferina.

Ustavno sodišče ima namreč na dnevnem redu današnje seje postopek za oceno ustavnosti dela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, dela družinskega zakonika in dela zakona o partnerski zvezi.

“Pod formalno presojo, ali je zakonska zveza žene in moža skladna z Ustavo Republike Slovenije, bodo ustavne sodnice in sodniki odločali o posvojitvi otrok v razmerja dveh moških ali dveh žensk ter posledično tudi o upravičenih do oploditve z biomedicinsko pomočjo,« opozarjajo v Gibanju za otroke.

https://twitter.com/Svarun_K/status/1537668575602921474

Današnji shod so zbrani razglasili za razpravno dvorano ustavnega sodišča na ulici, je Primc povedal za medije. Meni da bi morali biti Iniciativa za družino in pravice otrok ter Koalicija za otroke gre vključeni kot stranki v postopku na ustavnem sodišču.

“Pobudniki treh zmagovitih referendumov od ustavnega sodišča pričakujemo, da bo iz odločanja izločilo dva ustavna sodnika,” je dejal Primc. Gre za Štugman Stubbsovo, ki je sodelovala na poraženi strani v “referendumski kampanji LGBT lobija”, ter za Čeferina, ki je brat Aleksandra Čeferina, ki je prav tako sodeloval v kampanji.

https://twitter.com/pongiSLO/status/1537368158482333696

https://twitter.com/bukeff/status/1537371098479730688

https://twitter.com/galoftomo/status/1537371770667278342

“Danes smo tukaj v prvi vrsti zato, ker nas Ustavno sodišče ni vključilo v postopek, v obravnavo na ustavnem sodišču. Trdno smo prepričani, da smo kot trikratni pobudniki referenduma upravičeni in bi morali sodelovati kot stranka v postopku. Ker se odloča o referendumskih odločitvah, je nesprejemljivo, da poraženci lahko sodelujejo v postopkih na ustavnem sodišču, zmagovalci – predstavniki ljudstva pa te možnosti nimamo,” je bil jasen glavni pobudnik današnjega shoda Aleš Primc.

 

COMMENTS

Wordpress (0)