Zamenjava oblasti – “Mirno in dostojanstveno in brez krvoprelitja” – TOPNEWS.si

Zamenjava oblasti – “Mirno in dostojanstveno in brez krvoprelitja”

Zamenjava oblasti – “Mirno in dostojanstveno in brez krvoprelitja”

Ko sem razmišljal kako bi lahko na kratko v poročevalskem stilu  opisal   celotno dogajanje povezano z včerajšnjim prenosom oblasti bi dejal mirno in dostojanstveno in brez krvoprelitje. Stavek sicer boljše zveni v srbohrvaškem jeziku ( mirno i dostojanstveno i bez krvoprolića).

Dogajanje povezano z imenovanjem vlade v parlamentu kot tudi kasneje pri primopredaji poslov med Janezom Janšo in Robertom Golobom , ki je sicer trajalo slabi dve uri je minilo bp- brez posebnosti.

Pravzaprav ni bilo nobenega dogodka, ki bi karkoli zasenčil mirni prenos oblasti, kar je vsekakor pohvalno glede na vse napetosti, ki so se nabrale v zadnjem letu ali dveh vsekakor pohvalno.

Lahko bi rekli, da je Slovenija postala pravzaprav malo dolgočasna demokracija, kot da država ni stara šele tri desetletja ampak gre za staro demokracijo. Ali bo bo to držalo oziroma, kot bi rekli ali se bodo te trditev “postarale” je seveda prezgodaj govoriti, vendar se zdi, da je opozicija v zadnjem tednu  vendarle spremenila taktiko, kar se je pokazalo že v parlamentu ob zaslišanjih kandidatov za ministre.

In tudi včeraj se ni zgodilo nič takega kar ne bi bilo krajevno običajno v tem delu Evrope. Morda pa je vendarle še upanje, da politika dobi tisto mesto, ki ji v družbi gre.

COMMENTS

Wordpress (0)