(VIDEO) Na zaslišanju še zadnji pol ducata ministrov – Danijel Bešič Loredan na zaslišanje v spremstvu dveh nekdanjih ministrov Dorjana Marušiča in Aleša Šabedra – TOPNEWS.si

(VIDEO) Na zaslišanju še zadnji pol ducata ministrov – Danijel Bešič Loredan na zaslišanje v spremstvu dveh nekdanjih ministrov Dorjana Marušiča in Aleša Šabedra

(VIDEO) Na zaslišanju še zadnji pol ducata ministrov – Danijel Bešič Loredan na zaslišanje v spremstvu dveh nekdanjih ministrov Dorjana Marušiča in Aleša Šabedra

Pred parlamentarnimi odbori so se na tretji dan zaslišanj pred matičnimi odbori predstavili še zadnji ministrski kandidati. Člani odbora za infrastrukturo, okolje in prostor so zjutraj najprej prisluhnili kandidatu za ministra za infrastrukturo Bojanu Kumru, nato pa ob 13. uri še kandidatu za ministra za okolje in prostor Urošu Brežanu. Oba tako Kumer kot Brežan sta dobila podporo pristojnih odborov.

Da je bila Brežanova predstavitev ustrezna, je glasovalo devet članov odbora, proti takemu sklepu so bili štirje. Za kandidata za ministra za infrastrukturo Bojana Kumra, ki  je uspešno prestal zaslišanje pred odborom DZ za infrastrukturo, okolje in prostor pa je glasovalo devet poslancev, pet jih je bilo proti.

Ob 9. uri se je pred pristojnim odborom predstavila tudi kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko. Kandidatka za ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je uspešno prestala zaslišanje pred odborom DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Da je bila njena predstavitev ustrezna, je glasovalo 10 poslancev, štirje so bili proti.

Ob 13. uri je zaslišanje pred člani odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide opravil kandidata za ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luko Mesca. Tudi Kandidat za ministra za delo Mesec prepričal pristojni odbor DZ Podprlo ga je 10 poslancev, proti so bili štirje.

Zadnji dve zaslišanji, ob kandidatu za zdravstvenega ministra Danijelu Bešiču Loredanu se predstavlja tudi kandidatka za novo kulturno ministrico Asta Vrečko, sta se začeli ob 17. uri.  Danijel Bešič Loredan je že na začetku zaslišanja predstavil svojo ožjo ekipo, ki je sodelovala tudi pri pripravi vsebine, ki se je nato prelila v koalicijsko pogodbo.

“Posebej mi je v čast, da so tako eminentni ljudje, ki so v zdravstvu že nekaj naredili, člani naše ožje ekipe,” je dejal Loredan in izpostavil dva nekdanja ministra za zdravje Dorjana Marušiča in Aleša Šabedra ter Mirto Koželj, Metko Paragi in Erika Breclja. Vsi razen Breclja so ob kandidatu za ministra tudi prisotni na seji odbora za zdravstvo.

Kandidat za ministra za zdravje Danijel Bešič Loredan je s svojo predstavitvijo sinoči,  po najdaljšem zaslišanju od vseh ministrskih kandidatov, prepričal odbor DZ za zdravstvo. Predstavitev specialista ortopedske kirurgije je kot ustrezno ocenilo 10 članov omenjenega odbora, kot neustrezno pa štiri.

Kandidatka za ministrico za kulturo Asta Vrečko pa je z devetimi glasovi za in šestimi proti prestala predstavitev na pristojnem odboru DZ. Kot ministrica si bo prizadevala za izgradnjo razvojne, sodobne in vključujoče kulturne politike, ureditev področja medijev in samozaposlenih ter krepitev sistemskega vlaganja v kulturo.

 

 

 

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)