(VIDEO) Kaj bodoči ministri in ministrice, Žan Mahnič je postal največja zvezda zaslišanj v parlamentu. Sobotnih, včerajšnjih, stavimo, da tudi današnjih – Žan Mahnič razkril kako bi on uporabil “dobrobit” vodnega topa – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj bodoči ministri in ministrice, Žan Mahnič je postal največja zvezda zaslišanj v parlamentu. Sobotnih, včerajšnjih, stavimo, da tudi današnjih – Žan Mahnič razkril kako bi on uporabil “dobrobit” vodnega topa

(VIDEO) Kaj bodoči ministri in ministrice, Žan Mahnič je postal največja zvezda zaslišanj v parlamentu. Sobotnih, včerajšnjih, stavimo, da tudi današnjih – Žan Mahnič razkril kako bi on uporabil “dobrobit” vodnega topa

Zaslišanja kandidatov in kandidatk za ministre poteka relativno gladko. Lahko bi rekli, da kot po maslu, saj so vsi lepo pripravljeni in tudi opozicija nima neke prave volje po zaostrovanju in konfliktih. Do včeraj oziroma, do zaslišanja Tatjane Bobnar kandidatke za ministrico za notranje zadeve, ki je imela verjetno najbolj celovito predstavitev svojega dela na funkciji ministrice, predvsem pa je vedela kaj govori.

Zadeva bi bila kot vse druge predstavitve, če ne bi bilo v dvorani Žana Mahniča, , ki je zadevo verjetno vzel precej osebno. Seveda je bila zadeva drugačna kot pred dvema letoma, ko je bila Bobnarjeva še direktorica policije in , ko ji je Žan Mahnič preroško dejal naj razmisli kaj bo delala naslednji dve leti, ko pridejo oni na oblast.

Razpravo na odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je sicer zaznamovalo besedno obračunavanje med poslancem SDS Žanom Mahničem, državnim sekretarjem za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade v odhajanju, in Bobnarjevo, predvsem glede kadrovanja v policiji in glede protestov 5. oktobra lani, ko je policija, kot pravi Bobnarjeva, prekomerno in nezakonito uporabila prisilna sredstva proti protestnikom. Bobnarjeva je sedanji vladajoči koaliciji in bodoči opoziciji očitala , da se je neposredno vmešavala v delo policije in dajal navodila policistom kaj naj delajo.

“Daleč od tega, da bi jaz odločal kaj naj policija dela. ker verjemite mi, če bi jaz odločal potem ne bi samo trikrat ali pa štirikrat na teh protestih bil uporabljen vodni top pa solzivec ampak bi razhajkal te protestnike že na prvih dveh treh protestih”. .Nato se je vsulo na družbenih omrežjih.

Oglasili so se  predvsem zagovorniki petkovih kolesarskih protestov, ki jim je Mahnič sporočil, da bi protestirali proti vladi Janeza Janše morda enkrat ali  dvakrat ne pa več kot stokrat. Mahnič je v razpravi večkrat pojasnil, da so imeli velike probleme s “svojimi”, ki so jih vpraševali kako lahko petkovi kolesarji v Ljubljani protestirajo v času najhujšega lockdowna medtem ko sami ne smejo niti na špricar v gostilno, preko mej občin ali na druženje z družino in prijatelji.

Čezevesoljska Zombi cerkev blaženega zvonenja (profil urejajo v štabu ali pa zelo blizu štabu petkovih protestov) je  dobila celo razodetje. Dobili smo razodetje, ko poslušamo Mahniča, kako žali Bobnarjevo, da je ona še zmeraj zaposlena v policiji, kar pomeni, da žali policistko, kar je po zakonu, ki ga je njegova stranka sprejela kaznivo in ga mora tožilstvo preganjati po uradni dolžnosti.@Gibanje_Svoboda”.

COMMENTS

Wordpress (0)