(VIDEO) “Rdeče češnje rada jem, črne pa še rajši …” – Ženske v parlamentu pa imajo danes “šuh tekmo” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Rdeče češnje rada jem, črne pa še rajši …” – Ženske v parlamentu pa imajo danes “šuh tekmo”

(VIDEO) “Rdeče češnje rada jem, črne pa še rajši …” – Ženske v parlamentu pa imajo danes “šuh tekmo”

Politična simultanka, ki se je odvijala na izredni seji parlamenta je bila sicer v ozadju  dejstva, da smo lahko danes v parlamentu spremljali modno revijo. Obvezna obutev  za ženski del parlamenta  so bile rdeči čevlji povečini elegantni salonarji.

Več poslank bodoče koalicije  je na današnjo sejo državnega zbora prišlo z rdečimi čevlji. S tem naj bi pokazale solidarnost na domnevno žaljive komentarje, ki jih je bila po petkovi ustanovni seji deležna predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je na inavguraciji nosila črno obleko in rdeče čevlje.

Nenavadno veliko rdečih salonarjev je seveda že zgodaj dopoldne pred začetkom seje opazil moški del novinarske ekipe, ki je spremljala delo parlamenta.

Praktično ves teden dni oziroma od konstitutivne seje državnega zbora na družbenih omrežjih poteka polemik, ki jo je sprožil Roman Vodeb, ki je “analitično”  razložil pomen rdečih čevljev nakar se je nanj vsul plaz kritik predvsem iz ženskih vrst.

“Vesela sem, da so ženske v rdečih čevljih prepoznale simbol upora proti skrajnemu šovinizmu,” je o solidarnostni potezi kolegic povedala Klakočar Zupančič. “Gre za blatenje ali smešenje ženskosti na grotesken način,” je za portal N1 povedala predsednica parlamenta Urška Klakočar Zupančič.

 

https://twitter.com/IvaLacan/status/1526878884934950914

Tudi poslanka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek pa je rekla, da gre za simbolno gesto podpore Klakočar Zupančič. “Menim, da je prav, da smo se skorajda večinsko v naši poslanski skupini odločile, da v znak solidarnosti obujemo rdeče čevlje”.

COMMENTS

Wordpress (0)