“Sedaj je napočil čas za dejanja” – Glas ljudstva “izstavil račun” Golobovi koaliciji in jo spomnil na “zahteve civilne družbe oz. zaveze, s katerimi so se strinjale vse tri politične stranke bodoče vladne koalicije” – TOPNEWS.si

“Sedaj je napočil čas za dejanja” – Glas ljudstva “izstavil račun” Golobovi koaliciji in jo spomnil na “zahteve civilne družbe oz. zaveze, s katerimi so se strinjale vse tri politične stranke bodoče vladne koalicije”

“Sedaj je napočil čas za dejanja” – Glas ljudstva “izstavil račun” Golobovi koaliciji in jo spomnil na “zahteve civilne družbe oz. zaveze, s katerimi so se strinjale vse tri politične stranke bodoče vladne koalicije”

“V iniciativi Glas ljudstva izrekamo čestitke vsem poslancem in poslankam, ki so bili izvoljeni v novo sestavo Državnega zbora Slovenije in z zanimanjem spremljamo oblikovanje nove vlade. Pričakujemo, da bodo politične stranke, ki bodo sodelovale v vladni koaliciji, sestavile kakovostno vlado, ki bo delovala v javnem interesu in aktivno sodelovala s civilno družbo,” so zapisali v civilni iniciativi Glas ljudstva, ki je odigrala pomembno vlogo tako pri mobilizaciji volivcev za visoko volilno udeležbo kot tudi pri rušenje Janševe koalicije.

V sporočilu so izrazili navdušenje nad tem , da so stranke, ki sestavljajo bodočo koalicijo v veliki večini podprli njihovih 138 zahtev.  “Izredno veseli smo, da so se vse tri politične stranke, ki bodo, kot kaže, sestavljale novo vlado, odzvale pred volitvami na naš poziv in se opredelile do 138 zahtev civilne družbe. Za veliko večino zahtev civilne družbe so se soglasno strinjale in se zavezale, da jih bodo, če bodo izvoljene, implementirale. Sedaj je napočil čas za dejanja. Zato pozivamo novo vlado, da v koalicijsko pogodbo umesti vse ukrepe, katerim so se stranke, ki jo sestavljajo, zavezale civilni družbi prek iniciative Glas ljudstva. Na podlagi njihovih obljub so se volivke in volivci v spletnem orodju Volitvomat informirali in odločali ter se rekordno udeležili volitev, zato je čas, da stranke upravičijo njihova pričakovanja. Koalicijska pogodba bo predstavljala pomemben del nove politike, zato pričakujemo, da že ta odraža odgovore na ključna vprašanja družbe. Spodaj v prilogi pošiljamo izpis vseh ukrepov, h katerim so se zavezale vse tri stranke.

Obenem želimo vse stranke bodoče koalicije pozvati, da se vztrajno zavzemajo tudi za tiste zaveze, do katerih se je pozitivno opredelila le ena ali dve koalicijski stranki. Verjamemo, da boste preostale koalicijske partnerje lahko uspešno prepričali v njihov pomen in se po svojih močeh potrudili, da bodo tudi te zahteve našle mesto v novih politikah novoizvoljene oblasti.

Civilna družba vedno je in vedno bo tista, ki ponuja ogledalo politiki in budno spremlja politični razvoj ter se nanj odziva. To nameravamo početi tudi v prihodnje. Upamo, da bo nova oblast v tem prepoznala potencial, nas vključevala v demokratične procese odločanja ter hkrati spoštovala tudi našo kritiko. Veselimo se sodelovanja z novo vlado. Še enkrat izrekamo iskrene čestitke vsem posameznicam, posameznikom in političnim strankam, ki so bile izvoljene v Državni zbor RS, ter se nadejamo uspešnega sodelovanja vnaprej.”

Glas ljudstva

zaveze bodoče koalicije civilni družbi

 

COMMENTS

Wordpress (0)