(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki danes zopet na Trgu republike – Tokrat protestirajo “za svobodo Assanega in proti uničevanju svobode poročanja” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki danes zopet na Trgu republike – Tokrat protestirajo “za svobodo Assanega in proti uničevanju svobode poročanja”

(V ŽIVO) Petkovi kolesarski protestniki danes zopet na Trgu republike – Tokrat protestirajo “za svobodo Assanega in proti uničevanju svobode poročanja”

“Danes, 4. maja ob 16. uri GLASNO PROTESTIRAMO proti odločitvi britanskih sodnih oblasti, da izročijo Juliana Assangea, ustanovitelja in urednika žvižgaškega portala Wikileaks, v ZDA, kjer mu nameravajo soditi za vohunstvo. Za razkritje ameriških vojnih zločinov mu grozi 175 let zapora,” so sporočili iz protestne ljudske skupščine. Protestniki se bodo tokrat ponovno na Trgu republike zbrali “vsi predstavniki in predstavnice strank, ki so odgovarjali na vprašanja pobude Glas ljudstva (razen stranke SAB, ki se je vzdržala) na vprašanje, ali bi Assangeu ponudili azil, soglasno odgovorili z DA! Vse te političarke in politike pozivamo, da prevzamejo odgovornost za svoje predvolilno izjavljanje in na britansko ambasado ter svojim britanskim političnim kolegom naslovijo poziv po takojšnji izpustitvi Assangea iz zapora”.

Naslovili bomo tudi grobo poseganje v javni nacionalni medij pri nas, ki se je pred odhodom strahovlade še intenziviralo.

NA PROTESTU BODO GOVORILI:
́,
,
̌, ̌ ̌
̌ ̌̌,
, ̌̌̌
̌,
̌ ̌,
̌́ ,
Problem Juliana Assangea ni samo ameriški ali britanski problem, to je tudi naš problem. Pravkar smo na volitvah z veliko večino zavrnili oblast, ki je dve leti aktivno na vse mogoče načine sankcionirala izražanje protesta v javnem prostoru, s kaznovanjem skušala utišat kritične posameznice in posameznike, si brutalno podrejala medijski prostor, stradala in skoraj uničila Slovensko tiskovno agencijo, še vedno uničuje nacionalno radiotelevizijo, dosegla je, da je žvižgač Ivan Gale zaradi razkritja vladne koruptivnosti izgubil službo. Preganjanje preiskovalnega novinarstva, žvižgaštva, izražanja protesta je nekaj, čemur se je nujno brezkompromisno in odločno zoperstaviti, obsoditi, zahtevati in izboriti svobodo za vsakogar, ki je podvržen kaznovanju zato, ker je deloval proti dejanjem, ki se nikoli ne bi smela zgoditi.
! , . , !
Usoda Juliana Assangea je usoda vseh novinarjev, založnikov, urednikov, žvižgačev in drugih, ki si bodo v prihodnosti drznili razkrivati vladna kriminalna dejanja. , ̌ ̌̌ politično zatočišče. Na soočenju z ljudstvom na Trgu republike so namreč vsi predstavniki in predstavnice strank, ki so odgovarjali na vprašanja pobude Glas ljudstva (razen stranke SAB, ki se je vzdržala) na vprašanje, ali bi Assangeu ponudili azil, soglasno odgovorili z DA! Vse te političarke in politike pozivamo, da prevzamejo odgovornost za svoje predvolilno izjavljanje in na britansko ambasado ter svojim britanskim političnim kolegom naslovijo poziv po takojšnji izpustitvi Assangea iz zapora.

Protest bomo prenašali v živo na Topnews.si in You Tube kanalu Toptv.si.

 

COMMENTS

Wordpress (0)