Predvolilno soočanje na POP TV – “Tožit mulca lažnivega! Ni druge. Še ta teden” – Generalni direktor Fursa Ivan Simič napovedal tožbo proti Luki Mescu zaradi izjave o odpisu davčnega dolga Igorju Bavčarju – TOPNEWS.si

Predvolilno soočanje na POP TV – “Tožit mulca lažnivega! Ni druge. Še ta teden” – Generalni direktor Fursa Ivan Simič napovedal tožbo proti Luki Mescu zaradi izjave o odpisu davčnega dolga Igorju Bavčarju

Predvolilno soočanje na POP TV – “Tožit mulca lažnivega! Ni druge. Še ta teden” – Generalni direktor Fursa Ivan Simič napovedal tožbo proti Luki Mescu zaradi izjave o odpisu davčnega dolga Igorju Bavčarju

“Luka Mesec ponovno laže na soočenju na POP TV. Nikoli nisem sedel skupaj z Bavčarjem in Matozem. Bavčarju ni nič odpisano. Laže že nekaj dni in ne predloži nobenega dokaza, ker ga tudi ni. Večjega lažnivxa težko najdeš,” je na Twitterju zapisal direktor Fursa Ivan Simič.

Koordinator Levice Luka Mesec je  v razpravi  omenil Igorja Bavčarja in predsednika Finančne uprave RS Ivana Simiča, češ, da se je dobil še odvetnikom Francijem Matozom, da bi Bavčarju odpisali več kot 2 milijona evrov davčnega dolga.

Simiča, ki ga  je izjava Mesca tako  pogrela, da je napovedal celo tožbo proti Luki Mescu.  Simič je  zapisal, da nikoli ni sedel skupaj z Bavčarjem in Matozom, prav tako nekdanjemu ministru LDS nikoli ni bilo ničesar odpisanega. “Laže že nekaj dni in ne predloži nobenega dokaza, ker ga tudi ni. Večjega lažnivca težko najdeš.”

Razlog  za jezo Simiča je bila polemika med Janezom Janšo in Lukom Mesecem, do katere je prišlo  zaradi zavzemanja Levice za delavko upravljanje podjetij  in zaradi Janševih ocen zakaj Slovenija zaostaja pri plačah za sosednjo Avstrijo.

Luka Mesec: “Govorite, da Avstrijo in Nemčijo gledamo v hrbet, zaradi eksperimenta Levice. Hrbet jim gledamo zaradi tajkunov, zlivanja denarja v tujino in še marsičesa drugega,” je dejal Mesec.

Polemika, ki je zaznamovala sinočnje soočanje, povzemamo spodaj v integralu. Janša se med drugim  ni strinjal z Lukom Mescem, zato je kot argument proti njemu uporabil  očitek o kavi z Binetom Kordežem.  Mesec pa  Janši ni ostal dolžan in mu je  omenil Igorja Bavčarja, ki “da mu vlada odpisuje dolgove”.

Janez Janša: “Glede tega, da zaposleni sodelujejo pri upravljanju, da postajajo solastniki, se vsi strinjamo, da je to dobro in to je že omogočeno in v Sloveniji  je veliko podjetij, kjer se to dogaja. Ni samo Dewesoft. Pojdite malo okoli pa jih boste srečali. Kar se tiče pa eksperimenta. Povprečna plača v Sloveniji, ko je bila v kraljevini Jugoslaviji leta 1938  je bila mislim , da 73 odstotkov avstrijske. Po koncu tega eksperimenta pred prvimi večstrankarskimi volitvami leta 1990, po cvetočem samoupravljanju smo padli na 36 odstotkov avstrijske plače, pa ni bilo še nobenih tajkunov takrat. oziroma so bili samo so se drugače imenovali ….”

Luka Mesec je repliciral Janši: “Jugoslavija je do leta 1980 dohitevala razvitejši Zahod in to lahko preverite pri dejstvih, koliko je to res, kar je gospod Janša povedal. Drugo pa gospod Janša glejte, kar sem vam jaz očital je, da vi ste bili zadnjih 30 let eden od najvplivnejših politikov v državi, ves čas, trikrat ste bili na oblasti. ” Ni res, dvajset let sem bil v opoziciji,” je ugovarjal Janša Luka mesec pa nadaljeval : “Ste pa aktivno sodelovali pri tem, da se je dobršen del industrijske dediščine, ki smo jo iz socializma podedoval v tem času uničil in da so ljudje enostavno izgubili perspektivo, službe . Poglejte danes  kaj se je zgodilo v Mariboru pa boste videli ….”.

“Gospod Mesec, ko govorite o tajkunih mislite na gospoda Kordeža ali na koga,” je zanimalo Janšo.

Luka Mesec: “Glejte gospod Janša bom javno to povedal, lahko tudi kasneje z mailom kasneje  dokažem. Jaz sem se  gospodom Binetom Kordežem dobil  ne zaradi tega , ker je on v zaporu in v zaporu  postal analiti, ekonomist. In midva sva se tam pogovarjala, ne boste verjeli , lahko vam tudi z mailom pokažem z vabilom, ko me je pozval, pogovarjala sva se o rečeh kakršne imamo tukaj. Pogovarjala sva se o lastništvu , ekonomskih perspektivah , jaz se ne dobivam tako kot se vaši recimo dobivajo . zadnjič sem slišal , da so se gospod Simič gospod Bavčar in gospod Matos dobili, kar na kavi, da se zmenijo kako  bodo odpisali 2,7,  Bavčarju , odpisali  2,7 milijona evrov davčnega dolga , ki ga državi dolguje že 10 let. Jaz tega ne vem…. “.

Janez Janša; “To ste vi slišali ? Glejte jaz nimam nič proti gospodu Kordežu samo ko opletate s tajkuni, prvič SDS ni nikogar. Če poznate kakšnega tajkuna, mi ga povejte. Gospod Bavčar je bil podpredsednik liberalne demokracije. Glasoval je za mojo razrešitev po Depali vasi ….”

Luka Mesec : “Dolgove mu pa vi odpisujete, ne?” 

Janez Janša: “Katere dolgove mi odpisujemo?”

Luka Mesec: “2, 7 milijona davčnega dolga…”

Janša: “Mu mi odpisujemo…?

Luka Mesec: “Ja pod vašo vlado, vi ste postavili gospoda Simiča tja..”

Janez Janša: “In od mu odpisuje …Verjetno so tukaj neki postopki ..”

Luka Mesec ; “Postopki so gospod Janša na žalost v tej državi pod vašo vlado odpovedali …” 

Janez Janša: ” Zdaj jaz vidim gospod Mesec, kako si vi predstavljat vlado. Boste vi  predsednik vlade in boste odpisovali dolgove … Mislite, da stvari tako funkcionirajo ?”

Luka Mesec: “Ne, ne  gospod Janša, Razlika med mano in vami je , da to kar jaz očitam drugim ne mislim delat sam. Jaz pa očitam vam , ato  da bi pokazala kako je treba delati drugače  in jaz želim da imamo mi postopke in pravila v tej državi, ki veljajo”. 

Polemika se je končala z komplimentom Janše Luki Mescu: “Poglejte gospod Mesec jaz verjamem, da čez deset let, vi ste sposoben politik, čez 10 let si boste nabrali tudi nekatere izkušnje, boste verjetno tudi v vladi kakšen minister in boste videli kakšna je razlika med teorijo in prakso. Verjamem, da marsikaj kar danes zagovarjate takrat ne boste več. To je pač nek razvoj človeka, jaz vam to kar govorite ne zamerim, ne bi pa tako opletal z tajkuni in z raznimi etiketitami,  naslednji dan pa s temi ljudmi sedel na kavi”.

“Stranka, ki ima za predsednika takšnega lažnivca kot je Luka Mesec, predsednik Levice, nima kaj iskati v državnem zboru. Je sramota za politiko,” se je na Twitterju odzval generalni direktor Finančne uprave RS Ivan Simič na obtožbe Luke Mesca, da se je dobil z Igorjem Bavčarjem in Francijem Matozem z namenom odpisa dolga. Simič je proti Mescu, kot rečeno že napovedal kazensko ovadbo.

https://twitter.com/_TineB_/status/1516131914247294976

 

“Ne odpisujem jaz. Potrebno je poznati postopke,” je odgovoril Simič.

 

 

Sinočnje soočanje je vseakor bilo eno od boljših, tudi po zaslugi voditelja Uroša Slaka. In kako so ga o politiki izkoristili politiki?

“Bratušek je izkoristila svojih pet minut, Šarec niti ne, v nekem trenutku se je izgubil. Fajon in Mesec ziheraško. Golobu odsotnost v studiu ni škodila, prej nasprotno. Počivalšek in Tonin klasika, brez presežkov, Janša pa kot da se ni povsem znašel, vidno nelagodno”, je “na Twiterju soočanje ocenil Andraža Zorko.

 

COMMENTS

Wordpress (0)