(VIDEO) Na medijsko sceno vstopa novo podjetje Meda polis z milijonom evrov začetnega kapitala podjetnika Aleša Štrancarja – TOPNEWS.si

(VIDEO) Na medijsko sceno vstopa novo podjetje Meda polis z milijonom evrov začetnega kapitala podjetnika Aleša Štrancarja

(VIDEO) Na medijsko sceno vstopa novo podjetje Meda polis z milijonom evrov začetnega kapitala podjetnika Aleša Štrancarja

Podjetnik Aleš Štrancar je vložil milijon evrov v novo medijsko podjetje z imenom Media polis, ki bo od zavoda Iskreni odkupilo spletni medij Domovina in tiskani tednik Domovina. V obeh bodo svež kapital namenili za razvoj in oblikovanje novih vsebin. V kratkem naj bi sledili še novi nakupi.

“Z današnjim dnem ustanavljamo podjetje Media polis, ki bo v prvem koraku od zavoda Iskreni odkupilo dnevni medij Domovina in tiskani Tednik Domovina. Medij Domovina je nastal v okviru Zavoda Iskreni pred šestimi leti z urednikom Rokom Čakšem na čelu. vizija je bila zelo jasna, da postopka ustvarimo nov medij , ki bo odprt predvsem v našo skupno prihodnost. lansko leto pa se je dnevnemu spletnemu mediju pridružil še tednik Domovina, ki ga je zasnoval prekaljeni urednik Tino Mamič in neprestana ta vsebinska in poslovna rast na eno strani smo rasli po branosti na drugi strani pa tudi so sledili prihodki je pa od ekipe zahtevala na eni strani iztrošenost na drugi strani pa nujno potrebna vlaganja. v razvoj in širitev. in edini logični korak je bil , da se Domovina odcepi iz Zavoda Iskreni in preide v novo medijsko skupino, kjer bo v bistvu prihajal oziroma bo prišel svež kapital. Kapital bo najprej namenjen razvoju spletne spletne platforme, tehničnemu in vsebinskemu razvoju kakovostnih video  vsebin in razvoju tednika  ter nakupu medijev, ki bodo vsebinsko skladni s poslanstvom novonastalega podjetja Media polis,” je medisjke načrte razkril direktor zavoda Iskreni Igor Vovk.

Štrancar je izvršni direktor biotehnološkega podjetja Bia Separations iz Ajdovščine, ki je od decembra 2020 v lasti nemške skupine Sartorius. Kot je povedal na današnji novinarski konferenci v Ljubljani, bo v nov medij vložil svoje osebno premoženje, del kupnine od prodaje Bia Separations.

“Korenitih spremembe, jaz jih  najbrž ne bom delal ampak se mi zdi, da je čas za medij, ki bo malo drugače razmišljal kot svetovni mediji v tem trenutku. Mislim , da pošteno delo izgublja na vrednosti in tukaj si želim , da vzpostavimo en medij , ki bo pravzaprav zagovarjal predvsem pošteno delo in rezultate, ki so plod dela ne pa vseh ostalih igric toliko na kratko,” je bil kratek investitor Aleš Štrancar.

Štrancar bo imel v podjetju Media polis 37-odstotni lastniški delež, preostali lastniki – to so Vovk ter odgovorna urednika spletnega portala Domovina.je Rok Čakš in tednika Domovina Tino Mamić – pa po 21-odstotnega. Dogovorjeni so, da svojih deležev ne bodo prodajali.

Vovk se je zahvalil za finančni vložek. “Čutimo odgovornost, da bo denar pravilno investiran, predvsem v prepotreben razvoj,” je dejal. Čakš se je ozrl na prehojeno pot in ocenil, da so tako po številu bralcev kot prihodkov presegli najbolj optimistična pričakovanja, Mamić pa je dodal, da ustvarjajo medij, ki bo poročal o družbi kritično, a pošteno.

 

COMMENTS

Wordpress (0)