Odlazkovi, nekoč velikega medijskega tajkuna in nespornega vladarja komercialnih radijskih valov, Lea Oblaka vrgli na cesto – Oblak razočaran, njegovi se bojijo, “da si revež ne bo še kaj naredil” – TOPNEWS.si

Odlazkovi, nekoč velikega medijskega tajkuna in nespornega vladarja komercialnih radijskih valov, Lea Oblaka vrgli na cesto – Oblak razočaran, njegovi se bojijo, “da si revež ne bo še kaj naredil”

Odlazkovi, nekoč velikega medijskega tajkuna in nespornega vladarja komercialnih radijskih valov, Lea Oblaka vrgli na cesto – Oblak razočaran, njegovi se bojijo, “da si revež ne bo še kaj naredil”

Nekoč medijski tajkun, danes pa na cesti. Leo Oblak, ki je bil  lastnik radijske mreže Infonet, v katero spadajo Radio 1, Radio Antena in nekatere manjše radijske postaje in ki je ga po delih prodal Martinu Odlazk,  je moral zapustiti mesto svetovalca z direktorsko plačo v Odlazkovem medijskem omrežju.

Oblaki so pri Odlazku odpustili tako rekoč čez noč. Kaj čez noč, po naših informacijah je moral Oblak v eni uri izprazniti pisarno in je ostal brez službe. Po informacijah iz Oblakovega kroga ga je to tako potrlo in dotolklo, da se njegovi bojijo, da si  revež bo kaj naredil ali kot je  dobesedno dejal naš vir : “da se bo obesil”.

Kakšni so pravi razlogi za to, oziroma zakaj sta se razšla Leo Oblak in Martin Odlazek ni popolnoma jasno,  da  pa se razhajata v konceptih in uredniškem pristopu pa je jasno že nekaj časa.

Vse skupaj datira v leto 2019, ko je  Leo Oblak, ki je dolgo časa veljal za vladarja radijskih valov, dosegel dogovor o prodaji svoje komercialne mreže Infonet, katere del so Radio 1, Radio Antena in nekatere manjše lokalne radijske postaje medijskemu imperiju Martina Odlazka.

Oblak je bil najprej odstavljen “od postelje” in potem še “od mize”. Najprej je izgubil nadzor nad finančnimi tokovi, sodeč po današnjih informacijah pa je bil “odstavljen še od mize,” oziroma jo je moral dobesedno pospraviti v eni uri in zapustiti prostore, kjer je imel pisarno.

V želji po povečanju vpliva se je še nedavno, zlasti med Oblakom in Odlazkom odvija prava vojna za radijske frekvence, tako prvi kot drugi pa sta v svojo razvejano radisjsko mrežo dodajala nove “trofeje” – manjše in pred tem neodvisne lokalne radijske postaje, ki so zašle v finančne težave.

Seveda tudi Leo Oblak pri prevzemanju manjših radijskih postaj ni delal v rokavicah. “Zakon karme,” po katerem dejanja, ki jih počnemo danes  določajo našo prihodnost, dejanja, ki smo jih opravili v preteklosti pa določajo našo sedanjost.

 

COMMENTS

Wordpress (0)