Tragična bilanca prvega dne vojne v Ukrajini – 137 mrtvih in 316 ranjenih na Ukrajinski strani, ki Zahodu očita, da je “v boju proti Rusiji Ukrajina ostala sama” – TOPNEWS.si

Tragična bilanca prvega dne vojne v Ukrajini – 137 mrtvih in 316 ranjenih na Ukrajinski strani, ki Zahodu očita, da je “v boju proti Rusiji Ukrajina ostala sama”

Tragična bilanca prvega dne vojne v Ukrajini – 137 mrtvih in 316 ranjenih na Ukrajinski strani, ki Zahodu očita, da je “v boju proti Rusiji Ukrajina ostala sama”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v četrtek zvečer sporočil, da je od začetka ruske invazije na Ukrajino umrlo najmanj 137 ukrajinskih državljanov. Med žrtvami so tako vojaki kot civilisti, je dejal. Ukrajinci prenočujejo v podzemnih železnicah in se skrivajo pred ruskimi zračnimi napadi

Zahodu je očital, da je Ukrajina v boju proti Rusiji ostala prepuščena sama sebi, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Danes smo izgubili 137 naših junakov, naših državljanov. Vojake in civiliste,” je dejal Zelenski v videu, objavljenem na spletni strani ukrajinskega predsedstva. Kot je dodal, je bilo v spopadih ranjenih še 316 Ukrajincev.

V boju proti Rusiji je Ukrajina ostala sama, je očital Zahodu. “Ostali smo sami, da branimo svojo državo,” je dejal.

“Kdo se je pripravljen boriti z nami? Ne vidim nikogar. Kdo je pripravljen dati Ukrajini jamstvo za članstvo v Natu? Vsi se bojijo,” je opozoril.

Zelenski je tudi dejal, da so ruske “diverzantske skupine” že vstopile v prestolnico Kijev, in pozval prebivalce, naj ostanejo previdni in spoštujejo policijsko uro, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajinski predsednik je dejal, da ga je “sovražnik označil za glavno tarčo”.  Kot je dodal, z družino ostaja v Ukrajini, kljub temu, da je za Rusijo “tarča številka ena”. “Ukrajino želijo politično uničiti tako, da odstranijo vodjo države,” je dejal.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v četrtek zgodaj zjutraj sprožil obsežno invazijo na Ukrajino. Po navedbah Kremlja je cilj “demilitarizacija in denacifikacija Ukrajine”.

COMMENTS

Wordpress (0)