Janez Janša napovedal vojno organizacijam civilne družbe in jih označil za mafijo – “Razni NVO in “inštituti” pa niso pod nadzorom. Vzporedni mehanizem tako nezakonito sodeluje v kampanji z neomejenim denarjem #mafija,” je na Twitterju zapisal Janša  – TOPNEWS.si

Janez Janša napovedal vojno organizacijam civilne družbe in jih označil za mafijo – “Razni NVO in “inštituti” pa niso pod nadzorom. Vzporedni mehanizem tako nezakonito sodeluje v kampanji z neomejenim denarjem #mafija,” je na Twitterju zapisal Janša 

Janez Janša napovedal vojno organizacijam civilne družbe in jih označil za mafijo – “Razni NVO in “inštituti” pa niso pod nadzorom. Vzporedni mehanizem tako nezakonito sodeluje v kampanji z neomejenim denarjem #mafija,” je na Twitterju zapisal Janša 

Vse skupaj se je začelo v ponedeljek, ko so na Trgu republike predstavniki desetih strank civilni iniciativi Glas ljudstva posredovali svoje odgovore na 138 političnih zahtev. “Kar 77 od 138 zahtev so vse stranke, ki so odgovarjale, potrdile in prepoznale kot utemeljene,” je odzive  strank  komentiral Jaša Jenull. Civilna iniciativa Glas ljudstva je svoje politične zahteve posredovala okoli 60 strankam, odzvalo se jih je deset, med njimi seveda ni bilo strank sedanje vladajoče koalicije. Dogajanje je očitno tako razjezilo Janeza Janšo Glas ljudstva označil za mafijo.

“Razni NVO in “inštituti” pa niso pod nadzorom. Vzporedni mehanizem tako nezakonito sodeluje v kampanji z neomejenim denarjem #mafija,” je na Twitterju zapisal Janez Janša.

Janeza Janše je za akcijo Glas ljudstva takoj prepoznali  “napoved izigravanja zakonodaje o volilni kampanji, ki  omejuje delovanje in financiranje strank in kandidatov”. Za kontro Glasu ljudstva  takoj objavil, da so v stranki SDS prejeli na tisoče pisem.

 

Nato je sledil članek v Demokraciji in napad fokusiran predvsem na Inštitut 8 marec. Polemika na družbenih omrežjih se je fokusirala celo na menstruacijo in  na zapis  Inštituta “Menstrualni kapitalizem in higiena”, češ, da ni omenil žensk, ampak zgolj osebe, ki menstruirajo.

https://twitter.com/ZigaTurk/status/1493818686045630470

Vrhunec polemike z nevladnimi organizacijami pa je sledil z zapisom Janše na Twitterju,  oziroma z  retoričnim vprašanjem ali “pozna kdo kakršenkoli nacionalni dosežek kateregakoli od spodaj navedenih prejemnikov vašega denarja?”

https://twitter.com/nadakoder/status/1493586987965726720

https://twitter.com/AnaNova61478807/status/1493716278254710785

“Od oblasti opiti, se julija ‘21 očitno niso naučili prav ničesar. “Dajmo tolčt po NVO, dajmo tolčt po Niki. Nas volijo upokojenci, vaučer bo delal za nas.” Malo jih je, “tamladih”, to je res. Ma imajo vsi starše, babice in dedke. In že desetletja niso bili tako glasni. #volitve22,” je na Twitterju zapisal Andraž Zorko in tako spomnil na referendum o pitni vodi.

 

COMMENTS

Wordpress (0)