(VIDEO) Levica začela s kampanjo za nabiranje predstavnikov v volilnih odborih pod nazivom: “Vključi se v volilni odbor, da zagotovimo poštene volitve” –  Žan Mahnič pa je poziv “dopolnil” z zapisom, v katerem je pozval simpatizerje in člane SDS naj se prijavijo na razpis Levice – TOPNEWS.si

(VIDEO) Levica začela s kampanjo za nabiranje predstavnikov v volilnih odborih pod nazivom: “Vključi se v volilni odbor, da zagotovimo poštene volitve” –  Žan Mahnič pa je poziv “dopolnil” z zapisom, v katerem je pozval simpatizerje in člane SDS naj se prijavijo na razpis Levice

(VIDEO) Levica začela s kampanjo za nabiranje predstavnikov v volilnih odborih pod nazivom: “Vključi se v volilni odbor, da zagotovimo poštene volitve” –  Žan Mahnič pa je poziv “dopolnil” z zapisom, v katerem je pozval simpatizerje in člane SDS naj se prijavijo na razpis Levice

Letošnje državnozborske volitve bodo prelomne, so v Levici zapisali v sporočilu za javnost. Zato so sprožili kampanjo, cilj katere je poiskati čim večje število predstavnikov in predstavnic v volilnih odborih, so pojasnili. Naloga članov in članic volilnih odborov je namreč, da poskrbijo za normalen potek volitev in natančno štetje glasov, so dodali.

Na spletni strani Levice so objavili link za prijavo, ki je očitno zbudila pozornost Žana Mahniča, saj je  nad povezavo zapisal: “Člani in simpatizerji SDS vabljeni k prijavi”.

“Točno vedo, da lahko zmagajo samo z manipulacijo in prevaro! Utišala jih bo samo prepričljiva zmaga demokratičnih opozicijskih sil! V nedeljo, 24. aprila, vsi na volitve! Zaustavimo to norost! dovolJJ, resist volitve2022,” pa je na Twitterju zadevo komentiral vplivni član in nekdanji sekretar SD- ja Uroš Jauševec.

V Levici  pozivajo svoje podpornike in podpornice, da se v odbore javijo sami ter da pomagajo poiskati prostovoljce in prostovoljke v krogu članov in podpornikov ter prijateljev, sokrajanov in družinskih članov, ki jim zaupajo takšno nalogo. “Naloga članov in članic volilnih odborov je namreč, da poskrbijo za normalen potek volitev in natančno štetje glasov.”

“Pričakovati, da bo pot do 24. aprila brez ovir, je naivno. Verjeti, da bo prenos po 24. aprilu brez “Trump vložkov”, je neresno. Pa vendar, 24. aprila vsi samozavestno na volitve. Bo uspešno in zmagoslavno,” pa je na Twitterju zapisal Dejan Židan, ki očitno, tako kot številni komentatorji na družbenih omrežjih previdno  opozarjajo  na to, da bi lahko SDS in Janez Janša uporabili scenarij Donalda Trumpa, če ne bo zadovoljen z rezultati volitev.

Spomnimo Donald Trump  je vseskozi trdil , da so bile volitve ukradene, podporniki odstavljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa so 6. januarja lani vdrli v sedež ameriškega kongresa, da bi preprečili potrditev volilne zmage demokrata Joeja Bidna. Pet ljudi je umrlo, več deset je bilo ranjenih. Napad na srce ameriške demokracije je pretresel državo, Trump pa  do danes ni priznal svojega volilnega poraza.

Minulo  sredo so podobno akcijo zagnali v LMŠ, pod imenom Aktiviraj se!, s katero pozivajo državljanke in državljane, da sodelujejo pri izvedbi prihajajočih volitev v DZ. “V stranki bodo tako dve tretjini mest, ki jim pripadajo v volilnih odborih, ponudili prostovoljcem, predvsem mladim ter jim tako omogočili aktivno sodelovanje pri izvedbi državnozborskih volitev.”

COMMENTS

Wordpress (0)