(VIDEO) “V kolikor bi KUL, tak kot je, zadoščal za potrebe volivcev in volivk, potem prostora za našo stranko sploh ne bi bilo. Očitno je, da si ljudje želijo še alternativo”- Robert Golob po srečanju s Fajonovo, Mescem, Šarcem in Bratuškovo – TOPNEWS.si

(VIDEO) “V kolikor bi KUL, tak kot je, zadoščal za potrebe volivcev in volivk, potem prostora za našo stranko sploh ne bi bilo. Očitno je, da si ljudje želijo še alternativo”- Robert Golob po srečanju s Fajonovo, Mescem, Šarcem in Bratuškovo

(VIDEO) “V kolikor bi KUL, tak kot je, zadoščal za potrebe volivcev in volivk, potem prostora za našo stranko sploh ne bi bilo. Očitno je, da si ljudje želijo še alternativo”- Robert Golob po srečanju s Fajonovo, Mescem, Šarcem in Bratuškovo

Pot dialoga je bila danes odprta, je po srečanju z voditelji strank opozicijskega četverčka KUL dejal predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob. O možnosti, da bi KUL dobil peto stranko, po njegovih besedah še niso govorili, so pa razpravljali o odzivu vlade na energetsko krizo.

“Sodelovanje na programskih izhodiščih je možno od današnjega dne dalje. Pot dialoga je bila danes odprta, sodelovanje na nivoju programskih vsebin lahko poskušamo doseči od projekta do projekta, od zakona do zakona,” je po sestanku z voditelji strank opozicijskega četverčka KUL dejal predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob.

O tem, v kakšni obliki bo pred volitvami potekalo sodelovanje med njihovo stranko in koalicijo KUL, je danes še preuranjeno govoriti, je poudaril Golob: “Verjamem, da se bo med pogovori izkazalo, kakšna oblika bi bila najbolj primerna, če sploh, da dosežemo skupni cilj. Končni cilj je prepričljiva zmaga na volitvah, vse ostalo mora biti podrejeno temu.”

Na vprašanje, ali Gibanje Svoboda vidi kot članico koalicije KUL, je Golob odgovoril, da je bolj kot njegovo mnenje pomembno, kako na to gledajo volivci: “V kolikor bi KUL, tak kot je, zadoščal za potrebe volivcev in volivk, potem prostora za našo stranko sploh ne bi bilo. Očitno je, da si ljudje želijo še alternativo. Verjamem, da jo gibanje Svoboda lahko ponudi.”

“Ko bomo imeli stvari pripravljene, vam jih bomo predstavili, tudi prej omenjeno drugačnost. Sam res verjamem v demokracijo do zadnjega volivca oziroma volivke. Pred volitvami bi si želeli neposredno preverjati voljo ljudi. Verjamem, da bomo vzpostavili digitalni sistem, s katerim se bomo odzivali na mnenje ljudi in ne na mnenje ostalih,” je poudaril Golob.

To, da v stranki ljudem ponujajo alternativo, pa po njegovih besedah ne pomeni, da bodo izključevali pogovore z drugimi. “Danes smo začeli pogovore s tistimi, za katere ocenjujemo, da imamo skupaj iste vrednote,” je pojasnil Golob. Ob tem je znova poudaril, da ne vidijo možnosti, da bi z vladajočo politiko, ki deluje na vrednotah razkola in sovraštva, sodelovali pred ali po volitvah.

COMMENTS

Wordpress (0)