(VIDEO) Rok Snežič, ki je na zaslišanje pred preiskovalno komisijo prišel z fotografijo spečega Kordiša tako na majici in maski, šokiral poslance – Poslanca Janija Möderndorferja ozmerjal z “medicinskim bratom” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Rok Snežič, ki je na zaslišanje pred preiskovalno komisijo prišel z fotografijo spečega Kordiša tako na majici in maski, šokiral poslance – Poslanca Janija Möderndorferja ozmerjal z “medicinskim bratom”

(VIDEO) Rok Snežič, ki je na zaslišanje pred preiskovalno komisijo prišel z fotografijo spečega Kordiša tako na majici in maski, šokiral poslance – Poslanca Janija Möderndorferja ozmerjal z “medicinskim bratom”

Rok Snežič je pred preiskovalno komisijo sedel z masko in majico, na kateri je natisnjena fotografija poslanca Levice Mihe Kordiša. Kot je omenil, je poslanec po ulicah Ljubljane namreč hodil s transparentom z njegovo fotografijo in vulgarnim napisom. Ker je maska iz blaga, jo je moral med zaslišanjem zamenjati.

“Povabili ste me kot podjetnika, nisem ne politik, ne zaposlen v nobenem državnem podjetju. Vi ste preiskovalna komisija, ki preiskujete odgovornosti funkcionarjev, kar jaz nisem. Zato sem prišel samo zato, ker na vabilu piše, da če se ne bom odzval, da me boste prisilno privedli in tako naprej,” je uvodoma dejal Snežič.

Po njegovi oceni komisiji ni dolžan odgovarjati, “kam svoj denar dajem”. Dodal je, da so zato drugi organi, kot so tožilstvo, sodišč in policija. Ob tem je napovedal, da bo na vsa zastavljena vprašanja odgovoril z dvema odgovoroma: “Odgovor bo, se ne spomnim, kar kot priča vedno rečem. Drugi bo pa enak kot pri moji ženi – deseti člen zakona o parlamentarni komisiji.”

Ob tem je poudaril, da mu je kot dvojnemu doktorju prava izpod časti, da ga bo zasliševal “gospod Jani (Möderndorfer), ki je medicinski brat po izobrazbi”. Predsednik komisije Gregor Perič (SMC) je pozval k spoštljivosti in vljudnosti na obeh straneh. “Lepo vas prosim, da se vzdržite vsakih komentarjev, ki so na meji,” je dejal. Snežič je na to odgovoril, da je navedel samo dejstva.

https://twitter.com/JurePoglajen/status/1486685977666064390

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1486729782104526854

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1486813315317780481

“Sem poslanec državnega zbora, za razliko od vaših etiket, in vas prosim, da če me že naslavljate, da me po priimku, ker nisva v nobenem posebnem razmerju,” je Snežiča pozval Jani Möderndorfer, podpredsednik komisije iz vrst LMŠ-ja.

“Kot ste pravilno navedli, vi niste noben funkcionar niti politik in se seveda s tem niti ne ukvarjate, in danes niste tukaj zato, ker bi bil eno ali drugo. Danes ste tukaj zato, ker ste v naših dokumentacijah bili večkrat omenjeni kot eden tistih, ki je povezan z osebami, o katerih bomo odločali o morebitni politični odgovornosti,” je pojasnil Möderndorfer.

https://twitter.com/Fitzroy1985/status/1486741815445565440

Na vprašanja o poznanstvih s predsednikom vlade Janezom Janšo je Snežič odgovoril, da ne more ne zanikati ne potrditi, ali se z njim druži, saj da se ne spomni. O poznanstvih z Dijano Đuđić, Jeleno Sladojević, Miranom Vukom in drugimi, ki naj bi bili vpleteni v sporne finančne transakcije, je Snežič odgovoril da mu odnosa s prijatelji in znanci ni treba pojasnjevati.

COMMENTS

Wordpress (0)