(VIDEO) “Menda je mesto prazno, to je čar dogodivščine” – Robert Golob, ki bo v sredo na kongresu kandidiral za predsednika stranke Z.Dej pravi, da ga v GEN-I ni nastavila politika, je pa poskrbela, da v politiko gre – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Menda je mesto prazno, to je čar dogodivščine” – Robert Golob, ki bo v sredo na kongresu kandidiral za predsednika stranke Z.Dej pravi, da ga v GEN-I ni nastavila politika, je pa poskrbela, da v politiko gre

(VIDEO) “Menda je mesto prazno, to je čar dogodivščine” – Robert Golob, ki bo v sredo na kongresu kandidiral za predsednika stranke Z.Dej pravi, da ga v GEN-I ni nastavila politika, je pa poskrbela, da v politiko gre

Nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob je na današnji novinarski konferenci družbe potrdil, da bo kandidiral na sredinem kongresu stranke Z.Dej. Drugih podrobnosti ni želel razkrivati. Povedal je le, da bo v sredo kandidiral na kongresu stranke Z.Dej nekdanjega okoljskega ministra Jureta Lebna. “Menda je mesto prazno, to je čar dogodivščine,” je dejal Golob.

“Stranka Z.Dej ima kongres v sredo in na tem kongresu bom kandidiral. Vse ostalo bodo slišali člani stranke na kongresu. To je spoštovanje, da tega ne izvedo prek medijev, samo tako bom lahko sam od njih pričakoval spoštovanje​,” je na vprašanje, ali bo na kongresu kandidiral za predsednika Z.Dej, odgovoril Golob in dodal, da se je že včlanil v Z.Dej.

Robert Golob je na novinarski konferenci predstavil poslovanje Gen-I v lanskem letu, sam pa naznanil, da v naslednji upravi ne bo sedel, saj je umaknil soglasje za imenovanje v poslovodstvo. Podaja se na novo dogodivščino, je dejal, in omenil kongres stranke Z.Dej 26. januarja. Ob tem je potrdil, da bo takrat tudi kandidiral. V naslednji upravi ne bom več sedel. Včasih je čas za spremembe. Odločil sem se, da bom tudi sam sprememba. Moja plača je pomembna tudi zaradi tega, ker je ne skrivam. Vse špekulacije so zato nepotrebne. Ker smo imeli fantastično leto 2021, sem tudi jaz upravičen do rekordne nagrade. Kakšna bo ta nagrada, se danes še ne ve. To ni odvisno od mene, pač pa od lastnikov, revizorja in skupščine, ki bo junija letos. Takrat bomo vedeli, kakšna je nagrada, ki mi pripada. Pri notarju sem poleg umika iz podjetja overil tudi drugo izjavo. Odločil sem se, da bom nagrado v celoti podelil humanitarnim organizacijam. Od tu dalje –višja ko bo nagrada, srečnejši bom. To nagrado bo prejelo devet humanitarnih organizacij,” je obljubil.

Vse ostalo bodo na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, je povedal, saj da je to edino pošteno. “To je spoštovanje, da ne izvedo preko medijev, samo tako bom lahko jaz od njih pričakoval spoštovanje,” je pojasnil.

Dodal je, da je to ključna razlika med politiki, ki se radi pohvalijo s tem, kaj bodo storili, in med “nami iz realnega sveta, ki se raje pohvalimo s tistim, kar smo uspeli narediti in deliti z drugimi”.

“V naslednji upravi ne bom sedel, umaknil sem soglasje za imenovanje v poslovodstvo. Grem novi dogodivščini naproti,” je naznanil Golob. “Pri notarju sem overil še eno drugo izjavo. Verjamem v solidarnost, zato sem se odločil, da bom nagrado v celoti, ne glede na to, kako velika bo, v celoti podaril humanitarnim organizacijam. Razpršil sem jo med devet organizacij, da ne bo kdo razmišljal o favoritih. Izplačana jim bo enkrat julija.”

Že v svoji predstavitvi je sicer večkrat namignil, da bodo napake v državi “odpravili aprila”. Kot usmeritev svojega delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Meni, da je treba spremeniti politično kulturo v državi, saj brez spremembe politične kulture ne more biti spremembe v državi. “Jeza in strah vodita samo v pogubo, to velja tako za posameznika in tudi za državo,” je dejal Golob.

Dejal je tudi, da bo njegova naslednja služba najbrž v parlamentu, a dodal, da o tem ne odloča sam.

 

24012022_SZJ_GEN-I_poslovanje2021

 

COMMENTS

Wordpress (0)