(VIDEO) Petkovi protestniki “izdali tiralice” za Jelinčičem, Počivalškom in Toninom in Janšo – Svetlana Makarovič pa je Jožetu Možini namenila posebno pesem z naslovom  “Utrip laži” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Petkovi protestniki “izdali tiralice” za Jelinčičem, Počivalškom in Toninom in Janšo – Svetlana Makarovič pa je Jožetu Možini namenila posebno pesem z naslovom  “Utrip laži”

(VIDEO) Petkovi protestniki “izdali tiralice” za Jelinčičem, Počivalškom in Toninom in Janšo – Svetlana Makarovič pa je Jožetu Možini namenila posebno pesem z naslovom  “Utrip laži”

“Kriminalce in lopove  je treba pozorno  nadzorovati zato smo v protestni ljudski skupščini pripravili tele priročne letake tako rekoč tiralice na katerih so glavni kriminalci in odgovorni za to kar se sedaj dogaja. Imamo letak za tako imenovanega kozjanskega vola, ki se išče. Imamo letak seveda z glavnega slovenskega pacienta, ki se ravno tako išče, v tej isti tolpi seveda Zgubo Plemeniti v svoji tipični pozi, kako drema na poslanskem stolčku in pa nazadnje še sinko Toninko, ki so ga povabili v to kriminalno tolpo in ga priključili zraven in se jim je ves navdušen priključil v zameno za to , da se lahko prevaža s tankci in aviončki. Imamo teh letakov kar precej mislim , d abi bilo treba raširiti glas o teh kriminalcih naokrog,” je zbranim na sinočnjem protestu dejal Jaša Jenull, ki je zbrane povabil na poghod po ulicah.
Protestniki so se nato odpravili do ministrstva za pravosodje in na tablo nalepili omenjene letake na tablo ministrstva ter jih nato zataknili še za vetrobranska stekla avtomobilov.

V Protestni ljudski skupščini, ki se je oblikovala ob robu petkovih protestov, namreč menijo, da bi s sprejemom dopolnitev kazenskega zakonika, ki so v parlamentarnem postopku, mnoga “koruptivna dejanja preteklih let” zastarala. Po njihovem mnenju se poslanci zavedajo, da se jim čas pred prihajajočimi državnozborskimi volitvami izteka, zato pa so se usmerili v “onemogočanje delovanja organov pregona”. Predsednika DZ Igorja Zorčiča so pozvali, naj zakona ne uvrsti na dnevni red seje DZ.

V primeru sprejetja teh dopolnitev so tudi v Protestni ljudski skupščini napovedali zbiranje podpisov za referendum, skupaj z ostalimi civilnodružbenimi skupinami tako kot pri zakonu o vodah je dejal Jenull.

Zbiranje podpisov za referendum ob morebitnem sprejetju dopolnitev zakonika so danes sicer že napovedali v Inštitutu 8. marec, saj bi dopolnitve po njihovi oceni legitimirale gospodarski kriminal in korupcijo.
Posebno točko v sinočnjem performansu pa je  dobila Svetlana Makarovič, ki je recitirala pesem “Utrip laži”. Kdo poklicni je lažnivec, kdo potvarja zgodovino, kdo ponižni hlapec vlade? O poznamo ga Možino. To zmene nikoli sito, našla svinja je korito, žre se pase in kozla itak drugega ne zna. Izkozlal je Pričevalce, stopil je med izdajalce, koncentracija sovraštva, kombinacija laži in poceni nastopaštva. Obrekljivec brez časti pljuval bi po partizanstvu, v rit je zlezel domobranstvu, rdeče zvezde se boji. Partizanstvo je vrednota, domobranstvo pa sramota. Dražgoše okrvavljene, kraj so častnega spomina. Smrt fašizmu, smrt janšizmu, jezik za zobe Možina,” si je na Trgu republike dala duška Svetlana Makarovič.

COMMENTS

Wordpress (0)