(VIDEO) “Bližnje srečanje posebne vrste” je bilo “spoznavne narave” – Fajonova o srečanju z Golobom, ki bo jutri v Mariboru sodeloval na drugi javni tribuni gibanja “Bodi sprememba” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Bližnje srečanje posebne vrste” je bilo “spoznavne narave” – Fajonova o srečanju z Golobom, ki bo jutri v Mariboru sodeloval na drugi javni tribuni gibanja “Bodi sprememba”

(VIDEO) “Bližnje srečanje posebne vrste” je bilo “spoznavne narave” – Fajonova o srečanju z Golobom, ki bo jutri v Mariboru sodeloval na  drugi javni tribuni gibanja “Bodi sprememba”

Potem, ko je predsednica Socialnih demokratov decembra  pozvala k oblikovanju močnega soglasja za spremembe in na pogovore vabi vse demokratične sile, civilno družbo in nastajajoče stranke se je Tanja Fajon včeraj  srečala z Robertom Golobom. V današnjem sporočilu za javnost je pojasnila, da je bilo srečanje spoznavne narave. S sogovornikom sta si izmenjala poglede na aktualno politično dogajanje in stanje v državi.

Fajonova je poudarila, da aktualni čas od političnih strank, civilne družbe in vseh, ki mislijo delovati v dobro Slovenije in njenih ljudi, zahteva povezovanje, ne pa uveljavljanje parcialnih interesov, ki vodijo v drobljenje leve sredine. Fajonova se je že in se še bo sestala tudi z drugimi strankami in gibanji, s civilno družbo in nevladnimi organizacijami.

Socialni demokrati po besedah Fajonove predstavljajo stabilno politično opcijo, s programom, naravnanim v prihodnost, izjemno ekipo in jasnim ciljem zamenjave vlade Janeza Janše, oblikovanje učinkovite in stabilne vlade, ki bo sposobna Slovenijo popeljati iz sedanje krize v boljšo prihodnost, pa bo po prepričanju predsednice SD prvi korak za normalizacijo političnega in družbenega prostora.

Tudi v LMŠ so potrdili, da je Golob z njimi navezal stik. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je Goloba povabil na sestanek, ki bo na sedežu stranke v prihodnjem tednu.  Sicer pa, ot je razvidno iz spodnjega vabila,  gibanje Bodi sprememba jutri v Mariboru organizira že drugo javno tribuno z naslovom “V kakšni državi želimo živeti?”, na kateri bo sodeloval tudi Robert Golob, poleg Vesne Vuk Godina, Janje Hojnik, Luke Lisjaka Gabrijelčiča in Anžeta Erbežnika, moderiral pa jo bo urednik in kolumnist Marko Crnkovič.

Spoštovani,
z veseljem vas obveščamo, da društvo Bodi sprememba, gibanje za opolnomočenje občanov, organizira drugo javno tribuno.

2. javna tribuna z naslovom »V kakšni državi želimo živeti?«,
bo v četrtek, 13. januarja 2022, ob 17. uri,
v dvorani Narodnega doma v Mariboru, Ulica kneza Koclja 9,
ogled pa bo možen tudi preko preko live prenosa.

V kakšni državi želimo živeti? je osrednje vprašanje današnjega časa, ki nas preizkuša s številnimi izzivi. Ne gre samo za izzive pandemije, na preizkušnji je tudi vrednostni sistem. Bomo živeli v državi, kjer vladajo demokracija, svobodna misel in beseda, enakopravnost in solidarnost? Ali pa bomo še naprej živeli v avtoritarnem sistemu, ki ga vodijo sovraštvo, nepotizem in klientalizem? Kako se naj opredelimo do teh tem? Kakšna je sploh moč posameznika v družbi? Kaj nas čaka v letu, ko bo kar troje volitev? Smo po več kot 30 letih od osamosvojitve dozoreli za dokončno preobrazbo politične strukture in kulture?

Dogodek bo otvoril Luka Jazbec, predsednik društva Bodi sprememba. Osrednji del dogodka pa bo javna tribuna, kjer bodo o teh in drugih temah razpravljali:

dr. Vesna Vuk Godina, antropologinja, profesorica na FF UM

dr. Janja Hojnik, pravnica in ekonomistka, profesorica na PF UM

dr. Luka Lisjak Gabrijelčič, zgodovinar in politični komentator

dr. Anže Erbežnik, pravnik, svetovalec in koordinator odbora LIBE pri EP

dr. Robert Golob, eden vodilnih strokovnjakov za elektroenergetiko, nekdanji predsednik uprave GEN-I in EU Climate Pact ambasador

Okroglo mizo bo moderiral urednik in kolumnist Marko Crnkovič.

Bodimo sprememba. Povrnimo zaupanje med ljudi skozi sodelovanje in solidarnost.

Skupaj bomo zmogli – pogumno in s sočutjem!

S spoštovanjem,

Luka Jazbec, predsednik društva

COMMENTS

Wordpress (0)