Premiki in okopi v slovenski politiki ali “kje so naše ladje” – Poslanec Levice Željko Cigler prestopil v SD – TOPNEWS.si

Premiki in okopi v slovenski politiki ali “kje so naše ladje” – Poslanec Levice Željko Cigler prestopil v SD

Premiki in okopi v slovenski politiki ali “kje so naše ladje” – Poslanec Levice Željko Cigler prestopil v SD

Iz Levice je v SD prestopil poslanec Željko Cigler. Kot je za portal N1 po Ciglerjevem prestopu  izjavil koordinator Levice Luka Mesec, ga je Cigler danes poklical in obvestil, da odhaja. Poslanec ni bil na kandidatni listi, saj ni izpolnjeval kriterijev za uvrstitev nanjo. Kot so neuradno izvedeli naj  Cigler stranki ne bi plačeval članarine.

Iz Levice so sporočili, da v stranki sestavljajo kandidatno listo za prihajajoče državnozborske volitve. Eden od pogojev za uvrstitev nanjo so poravnane obveznosti do stranke, med njimi tudi plačane članarine. Kot so zapisali, Cigler tega kriterija ni izpolnjeval, danes pa je sporočil, da odhaja iz stranke in poslanske skupine. “Za opravljeno delo se mu v Levici zahvaljujemo, razhod je sporazumen,” so še navedli.

Gre že za drugi prestop poslanca Levice v poslansko skupino SD v obdobju trenutne sestave DZ. Pred tem je v poslansko skupino SD namreč prestopil tudi Franc Trček. V izjavi za javnost pa je vodje poslanske skupine Socialnih demokratov Matjaža Hana ob današnjem prestopu poslanca Željka Ciglerja v PS  Socialnih demokratov je med drugim zapisal:

“V Poslanski skupini Socialnih demokratov pozdravljamo odločitev poslanca Željka Ciglerja za prestop v našo poslansko skupino. Gre za njegovo osebno odločitev, ki jo spoštujemo in smo ji v poslanski skupini z veseljem stopili naproti.
Poslanskega kolega Ciglerja in njegov politični ter osebni angažma za vrednote, ki so blizu socialdemokratskemu pogledu cenimo ter verjamemo, da bomo v prihodnjih mesecih aktualnega mandata v okrepljeni sestavi poslanske skupine za državljanke in državljane naredili še veliko dobrega.

Prestop poslanca Ciglerja vidimo tudi kot potrditev dobrega dela Poslanske skupine Socialnih demokratov ter priložnost, da bomo Socialni demokrati še v večjem številu, skupaj s somišljeniki ter tudi partnerji koalicije KUL, v volilni čas stopili še močnejši.

Ob prestopu poslanca Željka Ciglerja želim tudi poudariti, da prestop ne odraža odnosov med partnerji koalicije KUL, ki ostajajo dobri, v duhu sodelovanja. Kot že povedano, gre za njegovo osebno odločitev”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)