(V ŽIVO) Slavnostni govornik na Dražgošah 2022, ob 80 letnici bitke, Milan Kučan –  Marko Bandelli z zapisom na Twitterju : “…Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes,” razjezil Janeza Janšo in dal “kletnim veliko dela” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Slavnostni govornik na Dražgošah 2022, ob 80 letnici bitke, Milan Kučan –  Marko Bandelli z zapisom na Twitterju : “…Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes,” razjezil Janeza Janšo in dal “kletnim veliko dela”

(V ŽIVO) Slavnostni govornik na Dražgošah 2022, ob 80 letnici bitke, Milan Kučan –  Marko Bandelli z zapisom na Twitterju : “…Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes,” razjezil Janeza Janšo in dal “kletnim veliko dela”

Ob 80. obletnici dražgoške bitke je pri spomeniku v spomin padlim že pripravljajo na nedeljsko proslavo, začela se bo natanko opoldne. Za prireditev so dobili dovoljenje Upravne enote Škofja Loka, je za medije potrdil  vodja organizacijskega komiteja Ladislav Lipič. Kljub polemikam, lani je bila prireditev zaradi epidemije kovida odpovedna je za borce in levi del politike to očitno prevelik praznik , da bi se mu zaradi omikrona odpovedali

“Na prireditvenem prostoru je lahko največ 750 ljudi. Ograje bodo, pregledovali bodo PCT, na prireditvenem prostoru bo treba nositi maske, tako da upoštevamo vse predpisane ukrepe,” je pojasnil Ladislav Lipič, vodja organizacijskega komiteja Dražgoše 2022.

Glede na to , da smo vstopili v super volilno leto in je predvolilna bitka v polnem zamahu , končala se bo  parlamentarnimi volitvami čez 106 dni,  je sveda velika pozornost namenjena letošnjemu slavnostnemu govorcu nekdanjemu predsedniku države Milanu Kučanu.

“To je vendar naš človek, bil je predsednik, normalno, da se je zavzel. Verjetno bo prepričal ljudi, naj gredo na volitve. Jaz mislim, da je cilj tega, da izrazijo svoje mnenje. Vsak naj izrazi svojo željo in naj pokaže, kam peljemo to Slovenijo,” je  konec prejšnjega tedna za televizijo Planet TV izbor slavnostnega govorca  komentiral Marko Bandelli, poslanec SAB.

Zadevo pa je začinil še s Twittom, kjer stranka SAB poziva “v nedeljo vsi v Dražgoše”, ki je požel ogromno komentarjev. “Jutri, gremo vsi v Dražgoše, kot sporočilo, da so vrednote pomembne, da smo se borili za narod, za jezik, za obstoj, za SVOBODO.  Da je bil boj proti okupatorju potreben in upravičen. Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes.

Na Janšev  retvit, v  katerem je pisal: “Precej ironično, da nekdo s potujčenim priimkom (da bi bil všečen fašistom), napoveduje iztrebljenje kolaborantom in smrt svojim vzornikom.
Mogoče bi vsaj prej vrnil priimku prvotno slovensko obliko – Bandelj. Sicer samohvala o borbi za jezik zveni več kot plehko,” in na ostale kritike je Bandelli zapisal, da so se verjetno prepoznali v vsebini njegovega sporočila.

https://twitter.com/BandelliMarko/status/1479861310967926791

COMMENTS

Wordpress (0)