(VIDEO) Robert Golob, Tomaž Vesel in Ivan Gale danes v Kinu Šiška na prvi javni tribuni gibanja “Bodi sprememba” z naslovom “V kakšni državi želimo živeti” Na udeležbo Vesela se je na Twitterju že odzval Janez Janša – TOPNEWS.si

(VIDEO) Robert Golob, Tomaž Vesel in Ivan Gale danes v Kinu Šiška na prvi javni tribuni gibanja “Bodi sprememba” z naslovom “V kakšni državi želimo živeti” Na udeležbo Vesela se je na Twitterju že odzval Janez Janša

(VIDEO) Robert Golob, Tomaž Vesel in Ivan Gale danes v Kinu Šiška na prvi javni tribuni gibanja “Bodi sprememba” z naslovom “V kakšni državi želimo živeti” Na udeležbo Vesela se je na Twitterju že odzval Janez Janša

Ugibanja je konec.  Sedaj je že jasno, kdo bodo, poleg Roberta Goloba, glavni govorniki na tako imenovani “hibridni” javni tribuni v okviru gibanja Bodi sprememba z naslovom V kakšni državi želimo živeti?.

Kot govorniki bodo sodelovali Dragan Petrovec z Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel, nekdanja vodja službe za kardiologijo na Pediatrični kliniki Mirta Koželj, nekdanji predsednik uprave Gen-I Robert Golob, Barbara Čenčur Curk z Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani in soustanovitelj Centra za zaščito žvižgačev Ivan Gale.

Gre za serijo napovedanih javnih tribun z različnimi udeleženci, ki bo očitno platforma za politični angažma oziroma za novo politično stranko z različnimi udeleženci, saj ima “Gibanje” ambicijo zavzeti čim širši javni prostor in vnesti novo paradigmo v slovensko politiko.

Razpravo z naslovom »V kakšni Sloveniji želimo živeti?«  namreč organizira društvo “Bodi sprememba”, ki ga vodi Luka Jazbec, ta pa je zaposlen v Gen-I. To pomeni, da je gibanje Bodi sprememba neke vrste krovna »politična platforma«, preko katere se bo Golob aktiviral v politiki in nato najverjetneje nastopil na volitvah. Luka Jazbec iz Gen-I je bil oktobra letos govorec na konferenci o trgovanju z energijo.

Največ ugibanj gre v smeri ali se bo omenjeni platformi pridružil tudi Igor Zorčič oziroma nepovezani poslanci, kar pomeni, da bi Golobovo gibanje nastopilo na volitvah kot parlamentarna stranka  in tako dobilo priložnost za nastope na glavnih soočanjih predvsem na nacionalni RTV, kjer veljajo sicer stroga pravila, saj je parlamentarnim strankam namenjeno dve tretjini časa, zunajparlamentarnim  pa ena tretjina.

Poleg tega, da nove oziroma zunajparlamentarne stranke nimajo možnosti soočanja z etabliranimi strankami oziroma akterji slovenske politike. Ambicije pa gredo tudi v smeri, da bi se omenjeni platformi oziroma Golobu pridružila še katera od starih etabliranih političnih strank. Na udeležbo predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela se je na Twitterju že odzval predsednik vlade Janez Janša.

 

Dogodek bomo ob 17. uri prenašali živo na Topnews.si in Toptv.si.

COMMENTS

Wordpress (0)