(VIDEO) “Naenkrat zelo čuden pojav, da ljudje, ki so že desetletja trdo na desnici, govorim o Janezu Podobniku, Ivanu Štuhecu in tako naprej, pridejo pred kamere in rečejo; mi smo pa sredina”- Luka Mesec, koordinator Levice meni, “da bo treba pred volitvami razčistiti, kaj je to politična sredina” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Naenkrat zelo čuden pojav, da ljudje, ki so že desetletja trdo na desnici, govorim o Janezu Podobniku, Ivanu Štuhecu in tako naprej, pridejo pred kamere in rečejo; mi smo pa sredina”- Luka Mesec, koordinator Levice meni, “da bo treba pred volitvami razčistiti, kaj je to politična sredina”

(VIDEO) “Naenkrat zelo čuden pojav, da ljudje, ki so že desetletja trdo na desnici, govorim o Janezu Podobniku, Ivanu Štuhecu in tako naprej, pridejo pred kamere in rečejo; mi smo pa sredina”- Luka Mesec, koordinator Levice meni, “da bo treba pred volitvami razčistiti, kaj je to politična sredina”

Luka Mesec, ki je pred začetkom decembrske seje komentiral tudi petkovo srečanje predsednikov strank koalicije KUL, “kjer so govorili nekaj za nazaj pa veliko za naprej”, je komentiral tudi “premike in okope” političnih strank na politično sredino.

“Ja v bistvu pogovarjali smo se o tem, kako skupaj do volitev, katere teme odpirati, kako oblikovati konsenzualno politiko med našimi štirimi strankami. In pa predvsem smo se pogovarjali tudi o te kako se politični prostor pri nas na novo postavlja pred volitvami. Zdaj naenkrat zelo čuden pojav da ljudje, ki so že desetletja trdo na desnici, govorim o Janezu Podobniku, Ivanu Štuhecu in tako naprej, pridejo pred kamere in rečejo; mi smo pa sredina. In mislim, da bo treba pred volitvami razčistiti kaj je to politična sredina in in katere vrednote naj bi bile sredinske v tej državi. Govorim predvsem o tem, da je  zgodovinsko gledano  bila sredina osredotočena okoli tega, kar konec koncev govori naša ustava, ki pravi; sredina so tisti, ki so za pravno državo, ki so za neodvisna sodišča, ki so za neodvisne medije, ki so za demokratični in pluralni konsenz in da imamo civilno družbo po kateri politika ne hodi. Medtem, ko je  ta nova sredina, ki jo nekdo poskuša inštalirat kot satelit,  po svojem delovanju do sedaj, dokazala, da dela ravno proti vsemu temu.”

Seja DZ se bo danes sicer nadaljevala s poslanskimi vprašanji vprašanji predsedniku vlade Janezu Janši. Poslance sicer danes čaka šesturna razprava o odgovoru premiera Janeza Janše na poslansko vprašanje vodje poslancev Levice Mateja Tašnerja Vatovca v zvezi s korupcijo in mafijskim upravljanjem države.

https://twitter.com/StrankaSAB/status/1470277736069484545

“Za korupcijo povprečnežev ni vedno potreben denar. Mnogi so na prodaj za trohec pozornosti in občutek pomembnosti. In potem pripravljeni narediti vse, da obdržijo ta privid moči, vpliva in ugleda,” je ob tem zapisal uporabnik Twitter računa Matjaž Gruden.

Čeprav poslanci pri poslanskih vprašanjih običajno zahtevajo razpravo o odgovorih predsednika vlade pa tak predlog praktično nikoli ni potrjen na glasovanju. Zato je pravo presenečenje, kako je nastala parlamentarna večina po kateri je vodja poslanske skupine Levica Matjaž Tašner Vatovec uspel z razpravo o poslanskem vprašanju glede korupcije in mafijskega upravljanja države”.

COMMENTS

Wordpress (0)