(VIDEO) Janez Janša proti Zoranu Jankoviću, Zdravko Počivalšek pa vmes – TOPNEWS.si

(VIDEO) Janez Janša proti Zoranu Jankoviću, Zdravko Počivalšek pa vmes

(VIDEO) Janez Janša proti Zoranu Jankoviću, Zdravko Počivalšek pa vmes

Ljubljanski župan Zoran Jankovič je včeraj na Facebooku objavil video v katerem je bil bil kritičen do odloka vlade o prepovedi prodaje kuhanega vina in hrane na stojnicah. Skladno z včeraj zvečer sprejetim odlokom so se hišice z gostinsko ponudbo do  nadaljnjega zaprle.

“Na žalost danes ob 17 uri zapiramo te hišice, ki so krasne, ki so nudile razvedrilo in tudi kuhano vino in podobne dobrote. Ker zdaj če pogledamo ta dva lokala ta, ki pač nima kuhinje znotraj in mora bit zaprt pa čeprav je ograjen in je upošteval PCT pogoje drugi, ki pa ima notranjo kuhinjo pa lahko dela. Kdor razume pač naj razume ampak , jaz ne razumem, ampak če je tak ukaz potem ga bomo pač ubogali. Stvar, ki se sedaj dogaja je res močno nerazumljiva,” je med drugim dejal Janković.

“Ljubljanski župan Zoran DELA se intenzivno trudi, da bi čim več ljudi zbolelo in da bi se šole, vrtci in trgovine čimprej zaprli. Ker so po njegovo manj pomembni od fešt po mestu,” se je na Twitterju na Jankovićevo objavo na Facebooku odzval Janez Janša. Janša je objavil še kratek video petkovega prazničnega vzdušja v Ljubljani.

Med Jankovićem in janšo pa se je očitno znašel minister za gospodarstvo in predsednik nove stranke Konkretno, ki mu je dogajanje povezano z vladnim odlokom o prepovedi strežbe hrane in pijače na novoletnih sejmih “ukradlo šov” na sinočnjem kongresu v Celju. Medije je namreč bolj kot dogajanje na kongresu zanimalo kdo bo gostincem povrnil škodo za prepozno sprejeti odlok.

Počivalšek je med drugim dejal , da sta bila z Jankovićem v stiku in da ga je “tri dni prosil naj nekaj stori z to zadevo, saj v primeru prepovedi prepovedi strežbe hrane in pijače na stojnicah ne bo mogel ubraniti na valdi”, kar se je potem tudi zgodilo.

COMMENTS

Wordpress (0)