Nekdanji pilot Jeffreyja Epsteina je v torek, na sojenju Ghislaine Maxwell zaradi spolnih zlorab mladoletnic pričal o tem, kdo od pomembnih mož, vključno z nekdanjima predsednikoma Billom Clintonom in Donaldom Trumpom, je letel na krovu Epsteinovega zasebnega letala “Lolita Expres”s – TOPNEWS.si

Nekdanji pilot Jeffreyja Epsteina je v torek, na sojenju Ghislaine Maxwell zaradi spolnih zlorab mladoletnic pričal o tem, kdo od pomembnih mož, vključno z nekdanjima predsednikoma Billom Clintonom in Donaldom Trumpom, je letel na krovu Epsteinovega zasebnega letala “Lolita Expres”s

Nekdanji pilot Jeffreyja Epsteina je v torek, na sojenju Ghislaine Maxwell zaradi spolnih zlorab mladoletnic pričal o tem, kdo od pomembnih mož, vključno z nekdanjima predsednikoma Billom Clintonom in Donaldom Trumpom, je letel na krovu Epsteinovega zasebnega letala “Lolita Expres”s

Newyorška tožilka Lara Pomerantz je v ponedeljek  na začetku sodnega procesa 59-letno Ghislaine Maxwell opisala kot partnerko v zločinih pokojnega milijarderja Jeffreyja Epsteina. Ta se je avgusta leta 2019 po aretaciji zaradi spolnih zlorab mladoletnic obesil v zveznem zaporu na Manhattnu.

59-letna Ghislaine Maxwel,  nekdanja ljubica in sodelavka pokojnega bogatega pedofila Jeffreyja Epsteina, je hči nekdanjega britanskega medijskega magnata in prevaranta Roberta Maxwella. Ameriški tožilci ji očitajo, da je v letih 1994 do 1997 Epsteina oskrbovala z mladoletnicami za spolno izkoriščanje v New Yorku, Novi Mehiki in na Floridi.

V New Yorku so v ponedeljek izbrali 12 članov porote za sojenje sodelavki pokojnega Epsteina in začeli z uvodnimi nastopi tožilstva ter obrambe. Maxwellova naj bi novačila mladoletnice za spolne zlorabe s strani Epsteina in njegovih bogatih in vplivnih prijateljev. Obtožnica temelji na izjavah štirih žensk, ki jih je Epstein spolno zlorabljal od leta 1994 do leta 2004. Ena od njih je bila stara 14 let. Maxwellova naj bi jim med drugim urejala potovanja med Epsteinovo hišo na Manhattnu, posestvom na Floridi, stanovanjem v Londonu, v Novi Mehiki, Parizu in posestvom na Deviških otokih.

»Poleg je bila od začetka. Skupaj z Epsteinom sta zmamila žrtve z obljubami o svetli prihodnosti in jih potem spolno izkoriščala. Vpletena je bila v vsako podrobnost Epsteinovega življenja. Tudi ko nista bila več romantično navezana, sta ostala najboljša prijatelja,« je dejala tožilka. Maxwellova je po tožilkinih besedah žrtvam dajala občutek varnosti, jih vodila na nakupovalne izlete, spraševala o družinah, šolah in prijateljih. S tem naj bi spolno zlorabo normalizirala.

Ženska, ki so jo poimenovali le s psevdonimom Jane, je povedala, da je bila Maxwellova pogosto v sobi, ko je imela spolne odnose z Epsteinom in je pri tem sodelovala, včasih tudi z drugimi dekleti. Epsteina je prvič srečala leta 1994 na glasbenem kampu, ki ga je sponzoriral. Povabil jo je k sebi domov v Palm Beachu na Floridi. Najprej skupaj z mamo, potem tudi samo. Prvič se je slekel pred njo in le masturbiral, v masažni sobi naj bi jo skupaj otipavala z Maxwellovo, kasneje pa je bilo več orgij po raznih krajih.

Prvega dne je pričal tudi Epsteinov pilot Lawrence Paul Visoski mlajši, ki je za milijarderja od leta 1991 do leta 2019 opravil 1000 poletov. Zatrdil je, da na letalu ni nikoli opazil ničesar sumljivega oziroma nobenih spolnih aktivnosti, nobenih kondomov, spolnih igrač ali česa podobnega. Tudi ni imel vtisa, da bi kdaj prevažal mladoletnice.

Povedal pa je, da so bili na Epsteinovem letalu številni znani potniki, med njimi nekdanja predsednika ZDA Bill Clinton in Donald Trump, britanski princ Andrew, pokojni astronavt John Glenn in drugi. Epsteinovo letalo so v medijih poimenovali Lolita Express zaradi obtožb, da je prevažalo najstnice za Epsteina med njegovimi posestvi od New Yorka, Londona, Pariza, Deviških otokov in Nove Mehike. zaradi spolnih zlorab mladoletnic

Pilot Epsteinovega zasebnega letala Larry Visoski, je na pričanju  včeraj povedal , da bi ga običajno obvestili, če bodo leteli Clinton ali visoki potniki, kot je on. Spomnil se je, da je znani violinist Itzhak Perlman z Epsteinom odletel v Michigan na poletni tabor Interlochen Center for the Arts. Povedal je, da se je na poletih spomnil princa Andrewa, senatorja iz Maina Georgea Mitchella, senatorja iz Ohia Johna Glenna in igralca Kevina Spaceyja, poroča CNN.

Rekel je tudi, da bo z Epsteinom odletel v Columbus v Ohiu, kjer je imel Epstein tudi premoženje, da bi videl milijarderja, poslovneža Lesa Wexnerja. Epstein je Wexnerja označil za svojo stranko, Visoski pa je dejal, da verjame, da sta tudi prijatelja. Tožilstvo povezuje Ghislaine Maxwell z Jeffreyjem Epsteinom, medtem ko obramba trdi, da Maxwellova za njegova dejanja ni kriva.

Nobeden od odmevnih potnikov, omenjenih v Visoskijevem pričanju v torek, naj ne bi storil kaznivega dejanja v zvezi s sojenjem, ki je v teku. Clintonov tiskovni predstavnik je pred tem priznal, da je bila Clintonova štirikrat na krovu Epsteinovega letala, vendar je dejal, da nekdanji predsednik ne ve ničesar o Epsteinovih “groznih zločinih”.

“V letih 2002 in 2003 je predsednik Clinton opravil skupno štiri potovanja z letalom Jeffreyja Epsteina: eno v Evropo, eno v Azijo in dve v Afriko, kar je vključevalo postanke v zvezi z delom Clintonove fundacije,” je  Clintonov tiskovni predstavnik Angel Urena povedal leta 2019. Visoskijevo pričanje je padlo  na drugi dan  zveznega sojenja Maxwellovi  zaradi obtožb zarote in trgovine z ljudmi. Sojenje bo verjetno omogočilo vpogled v skrivnostno življenje Epsteina in osvetlilo nekatere njene povezave z visokimi osebnostmi, kot so Clinton, Trump , Bill Gates in princ Andrew .
Epsteina so našli mrtvega v svoji zaporniški celici kmalu po aretaciji zaradi obtožb o trgovini z ljudmi leta 2019. Zdravstveni preiskovalec je pozneje ugotovil, da je bil vzrok smrti samomor z obešanjem.
Maxwellova, britanski družabnik in Epsteinova tesna zaupnica, je bila aretirana leto pozneje in se je izrekla za nedolžno po šestih obtožbah, vključno z zaroto in trgovino s spolnimi storitvami. V uvodnih izjavah v ponedeljek so tožilci povedali, da sta Maxwellova in Epstein ustvarila “piramidno shemo zlorabe”, da bi mladoletna dekleta privabila v spolne odnose z Epsteinom. Njena obramba je medtem dejala, da je bila “grešni kozel” za Epsteinova dejanja in napadla spomine in motivacijo žensk, ki pravijo, da so bile spolno zlorabljene.
Pilot priča, da nikoli ni videl nobene spolne aktivnosti. Pričal je, da je Maxwell med letoma 1994 in 2004 pogosto potoval z Epsteinovim zasebnim letalom in je pogosto olajšal načrte potovanja z Visoskim za Epsteina. Maxwellova je bil Epsteinova “številka dve” in je bil njegova “najboljša oseba za urejanje vsega drugega, kar ni bilo povezano s poslom,” je pričal pilot. Svoj spomin na razmerje para je opisal kot bolj osebno kot poslovno, a bolj “parsko” kot pravzaprav romantično. Ni se spomnil, da bi jih videl poljubljati ali držati za roke, je dejal.

Zapisovanje imen vseh potnikov na Epsteinovih zasebnih letih ni bila prednostna naloga, vendar so se trudili, da bi bili točni, je dejal Visoski. Za mednarodne lete je moral prijaviti natančen dnevnik potnikov, je dejal. Če ne bi vedel imena potnika, bi potnika zabeležil po spolu, je dejal. Mladoletna žrtev-1, identificirana na sodišču s psevdonimom “Jane”, je po Visoskem pričala, da je srečala Maxwellovo in Epsteina kot 14-letnica, in nazorno opisala incidente spolne zlorabe s strani Epsteina, ki se jim je Maxwell včasih pridružil. na, tako v Palm Beachu na Floridi kot na Manhattnu, ko je bila stara 14, 15 in 16 let.

Visoski je pričal, da ga je Epstein na svojem letalu predstavil z “Jane”, preden je to vzletelo iz Palm Beacha nekje v devetdesetih letih. Visoski je dejal, da se je spomnil, da je bila takrat videti kot “zrela ženska” s “piercing pudrasto modrimi očmi”. Vendar je pri navzkrižnem zaslišanju pričal, da ni mogel biti prepričan, da je dejansko letela na letu ali kdo je bil tam, in obramba Maxwllove  se je spraševala, ali je “Jane” kdaj letela na Epsteinovih letalih.

“Ne morem si predstavljati, kako sedi v potniški kabini, kot bi rekel predsednik Clinton, bilo je tako dolgo nazaj,” je dejal. Njeno pravo ime je bilo zabeleženo v dnevnikih letov za tri lete, toda Visoski je med navzkrižnim zaslišanjem priznal, da je imel Epstein asistenta z istim imenom in brez vpisanega priimka ni mogel vedeti, kdo je to.

Ko so ga vprašali pri navzkrižnem zaslišanju, je Visoski dejal, da ne pozna starosti potnikov, s katerimi je letel, vendar si nikoli ni mislil, da so na krovu mladoletna dekleta, kolikor je vedel. “Nikoli nisem videl nobene spolne aktivnosti, ne,” je pričal Visoski. Ko so ga vprašali, ali je videl spolna dejanja z mladoletnimi dekleti, je odgovoril: “Absolutno ne.” Visoski je pričal, da v Epsteinovih letalih nikoli ni videl seks igrač, uporabljal kondome ali oblačila, niti ni kazalo, da je na letalih prišlo do spolne aktivnosti.

Vrata pilotske kabine so bila med letom zaprta, vendar je Epstein včasih pred vzletom svoje goste predstavil Visoskemu, je pričal. Epstein je tudi povabil pilote, naj prosto prehajajo skozi kabine, da med leti uporabljajo stranišče ali si privoščijo kavo, je dejal Visoski. Povedal je tudi, da ga nihče ni poučil, kako naj komunicira s potniki ali drugimi člani osebja. Dejal je, da je hranil potniške manifeste in dnevnike letov za vsak let, s katerim je letel, in da bo evidenco občasno oddal v Epsteinovo pisarno, ne da bi kopije obdržal zase.

Poleg tega je Visoski pričal, da je Epstein plačal izobraževanje svojih dveh hčera na fakulteti in mu dal zemljišče na ranču v Novi Mehiki, kjer si je Visoski zgradil dom. Pilot je opozoril, da je Epsteinova praksa plačevati šolanje otrokom vseh svojih zaposlenih, ker ceni visokošolsko izobrazbo. Priznal je tudi podpis pogodbe o nerazkrivanju podatkov kot del njegove zaposlitve.

Odvetnica Maxwellove Bobbi  Sternheim pa je dejala, da je Maxwellova grešni kozel za moškega, ki se je grdo obnašal, tako kot da so bile že številne ženske. »Ona ni Jeffrey Epstein. Ni taka kot on ali katerikoli drugi vpliven moški, ki zlorablja ženske. Epstein je pregovorni slon v sobi. Ni viden, ampak zavzema celotno sodno dvorano,« je dejala odvetnica.

Privoščila si je tudi domnevne žrtve Epsteinovih zlorab, ki bodo pričale na procesu. Dejala je, da so dobile milijone dolarjev iz sklada, ki je bil ustanovljen po Epsteinovi smrti. »Pričale bodo na podlagi četrt stoletja starih spominov, pod vplivom odvetnikov, ki so jih vodili do denarja iz Epsteinovega sklada,« je še dejala odvetnica.

COMMENTS

Wordpress (0)