(V ŽIVO) V DZ se začenja serija interpelacij – Janez Janša pred glasovanjem zaprl odprto fronto s tožilci in pred tem z STA-jem – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) V DZ se začenja serija interpelacij – Janez Janša pred glasovanjem zaprl odprto fronto s tožilci in pred tem z STA-jem

(V ŽIVO) V DZ se začenja serija interpelacij – Janez Janša pred glasovanjem zaprl odprto fronto s tožilci in pred tem z STA-jem

V DZ nadaljevanje seje na kateri bodo obravnavali interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec. Pred začetkom seje bo dala vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev Janja Sluga izjavo za medije; ob 9.45 bo izjavo podal tudi vodja poslancev Levice Matej Tašner Vatovec.

Poslanci bodo predvidoma nekaj več kot 15 ur razpravljal o interpelaciji šolske ministrice Simone Kustec, ki so jo vložile opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in nepovezani poslanci. Za uspeh interpelacije je potrebnih 46 glasov poslancev, vlagateljice jih imajo skupaj 43, zato je, kot kaže, uspeh že druge interpelacije zoper Kutečevo malo verjeten.

Janez Janša je pred serijo interpelacij zaprli dve fronte, ki so zaznamovale mandat njegove vlade. Najbolj presenetljiva je sinočnja odločitev vlad o “začasni” potrditvi dveh evropskih delegiranih tožilcev.

Pred tem je vlada Janeza Janše zaprla tudi fronto na relaciji UKOM STA. V koaliciji ocenjujejo, “da so interpelacije so postale predvsem sredstvo opozicijskih voditeljev KUL v njihovi medsebojni tekmi v radikalnosti”.

 

Sicer pa v zakulisju pred trojnimi volitvami v ozadju poteka epski spopad, ki ga predvsem podporniki Janeza Janše razumejo kot revanš oziroma “dokončno rešitev” tranzicije in “obračun s komunistično preteklostjo” na vseh ravneh.

COMMENTS

Wordpress (0)