“OK razumem. Ne razumem pa, zakaj so se spravili še na moje ostale domačine, mojo soprogo. Sramota” – Repar Zlatko na petkovem protestu napadel  banko NKBM, ki zahteva, da v dveh mesecih zapre račun, sedaj pa to zahtevajo še od  njegovih družinskih članov – TOPNEWS.si

“OK razumem. Ne razumem pa, zakaj so se spravili še na moje ostale domačine, mojo soprogo. Sramota” – Repar Zlatko na petkovem protestu napadel  banko NKBM, ki zahteva, da v dveh mesecih zapre račun, sedaj pa to zahtevajo še od  njegovih družinskih članov

“OK razumem. Ne razumem pa, zakaj so se spravili še na moje ostale domačine, mojo soprogo. Sramota” – Repar Zlatko na petkovem protestu napadel  banko NKBM, ki zahteva, da v dveh mesecih zapre račun, sedaj pa to zahtevajo še od  njegovih družinskih članov

Repar Zlatko, ki je na petkovem protivladnem protestu  predstavil eno od pesmi  na novem albumu z naslovom Svoboda  je  svoj nastopil izkoristil za kratek  nagovor protestnikom v katerem je kritiziral predvsem banko NKBM, ki mu je odrekla gostoljubje  in od njega zahtevala zaprtje računa: “Dober večer državljanke in državljani.  Jaz bi resnično pozval še enkrat glas- ljudstva, kar bi radi slišali na tem odru. Jaz bom naredil video z mojim predlogom, kaj je treba spremeniti. Ne bom ga povedal na glas zaradi tega, ker je zelo močan. In vsi penzionisti boste šokirani, ko bom delil ta podatek z vami. Skratka dame in gospodje najprej so mi vzeli status, v drugo so mi vzeli protiustavno  svobodo, 48 ur sem bil zaprt protiustavno. To ni naredila policija, to ni naredila tožilka, to ni naredil Hojs. to ni naredila politika, to je naredil eden in edini nedemokrat Janez Pozeba”.

“V roki imam 12 izdelek brezdelneža in delomrzneža. Vasko Simoniti preveri kateri glasbenik je izdal v enem letu in dveh mesecih dve resni plati,”  je svoj nastop na petkovih protestih končal repar Zlatko, ki je  isti večer nastopil tudi v rubriki  POP IN  na POP TV. “Zdaj mi je banka  zaprla, oziroma me poziva k temu , da zaprem pri njih račune , brez tehtnega razloga, ker ga ne rabijo navest.  Jaz pa računov ne rabim zapirat, ker ničesar nisem delal protiustavno,” je Zlatko dejal v POP IN-u. .  Ob predstavitvi albuma Svoboda je še  dejal, da ni anti cepilec in da zaupa stroki. Zlatko je namreč ob predstavitvi albuma v ljubljanskem Kinu Šiška opravil PCT pogoj in se testiral.   “Zagovarjam svobodno odločitev, res nisem anti cepilec. Mama oče, otroci cepljeni, cepilne kartone imajo. Nisem anti cepilec”, je dejal Zlatko v POP IN-u.

Sledil je odgovor tednika Demokracija, ki je v nastopu Čordića, v oddaji 24 ur videl še eno zaroto proti vladi Janeza Janše. V članku z naslovom “Zopet presežek POP TV: Po oddaji Skupaj naprej “naključno” promovirajo protivladnega protestnika Čordića,” kjer so zapisali v Demokraciji, kjer so se sicer kritično odzvali na četrtkovo  oddajo Skupaj naprej:

“Skupaj naprej” je bil naslov sramotne skupne oddaje dveh največjih medijskih hiš, ki naj bi po letu in pol epidemije končno stopili skupaj v boju proti virusu. Že sam izbor gostov je pokazal, da ima virus z oddajo bolj malo skupnega. “Dokazali smo, da znamo stopiti skupaj, da bi šli naprej,” se je nato pohvalila javna RTVS, a v resnici so dokazali le to, da je treba RTV naročnino ukiniti in javno televizijo skupaj s POP TV premakniti v prostovoljno plačljive programske sheme. Še enkrat so dokazali, da so politično pristranski in da jim zdravje ljudi ni pomembno – pač pa je edini njihov cilj le rušenje aktualne vlade. Podobno velja tudi za POP TV, ki pa je včeraj v 24ur promoviral Zlatana Čordića, aktivnega in razgrajaškega nasprotnika ukrepov ter vlade.

Zlatan Čordić je v informativni oddaji 24ur kalimerovsko povedal, kako so mu protipravno odvzeli status kulturnika, kako so mu protipravno tudi odvzeli svobodo – spomnimo, v prvem primeru je šlo za to, da je prejemal preveč sredstev, da bi sploh imel status, ki mu omogoča da mu prispevke krije država – tega seveda nikamor ni sporočil in denar dobival še naprej. V drugem primeru pa so ga za kratek čas priprli, ker je na neprijavljenih protestih, ki so jih policisti tudi razpustili, hujskal k upiranju. Takrat se je tudi javno distanciral od Zorana Stevanovića, ki je bil sicer organizator sredinih oziroma torkovega protestov. Z njim ni več hotel imeti nič, ker je bil po Stevanovićevih besedah – tudi njega so tisti dam priprli,  za vse skupaj kriv prav Zlatko – ta pa je ob svoj zapis dodal ključnik “Zoran Stevanovic prevara”. No, eden izmed zadnjih incidentov raperja Čordića pa je bilo razgrajanje na banki, kjer si ni hotel nadeti maske, čemur je sledilo to, da ga je banka pozvala, da naj zapre račun. “Jaz pa ničesar nisem delal protiustavno,” je odigral vlogo žrtve v 24ur.

Čordić ima verjetno prav, naše zaupanja vredno in nepristransko ustavno sodišče bi znalo odločiti tudi to, da ima za razgrajanje po banki brez maske ustavno pravico – pa četudi gre za privatno banko, ki že iz tega razloga lahko sama določa pravila v svojih poslovalnicah in tudi nažene stranke, ki ne ravnajo v skladu s temi pravili. A saj veste, svoboda je na prvem mestu, kar je izkoristil tudi Zlatko in svoj novi album, ki ga je včeraj promoviral tako v 24ur kot tudi na (nedovoljenih in neprijavljenih) protestih, poimenoval Svoboda. V 24ur so prikazali tudi zgornjo fotografijo z izjavo Čordića, češ da ni nikoli nikogar nagovarjal, naj maske ne nosi. Žal so že v lanskem letu krožili po družabnih omrežjih posnetkih, kjer je slišati ravno obratno. Morda je z dodatkom “ali obratno” hotel povedati ravno to. Spomnimo, ni sicer prvič, da bi neka medijska hiša ob povsem neprimernem času in na neprimeren način promovirala Zlatka, pionir na tem področju je bila pravzaprav javna RTVS, ki je sredi epidemije lani gostila raperja z namenoma raztrgano zaščitno masko na nosu,” tako Demokracija.

COMMENTS

Wordpress (0)