(VIDEO ) “Do zadnjega so vlekli zadevo, da bodo lahko izpeljali blitz krieg” – Robert Golob je na novinarski konferenci dejal, da “sodno imenovanje uprave ni legitimen plan za Gen-I in ga ne sprejema, saj vodi v propad Gen-I” Po njegovem je politika odgovorna in bi morala sprejeti odgovornost za svoja dejanja. “Naj imajo toliko poguma, če že pameti nimajo” – TOPNEWS.si

(VIDEO ) “Do zadnjega so vlekli zadevo, da bodo lahko izpeljali blitz krieg” – Robert Golob je na novinarski konferenci dejal, da “sodno imenovanje uprave ni legitimen plan za Gen-I in ga ne sprejema, saj vodi v propad Gen-I” Po njegovem je politika odgovorna in bi morala sprejeti odgovornost za svoja dejanja. “Naj imajo toliko poguma, če že pameti nimajo”

(VIDEO ) “Do zadnjega so vlekli zadevo, da bodo lahko izpeljali blitz krieg” – Robert Golob je na novinarski konferenci dejal, da “sodno imenovanje uprave ni legitimen plan za Gen-I in ga ne sprejema, saj vodi v propad Gen-I”  Po njegovem je politika odgovorna in bi morala sprejeti odgovornost za svoja dejanja. “Naj imajo toliko poguma, če že pameti nimajo”

Za sedaj še direktor družbe Gen-I  Robert Golob je sklical novinarsko konferenco o aktualnem dogajanju . Ker mu pred dnevi nadzorni svet družbe ni podelil novega mandata na čelu družbe, prav tako pa za novega predsednika uprave ni bil imenovan nihče drug, bi moralo zdaj novo upravo imenovati sodišče. “Sodno imenovanje uprave ni legitimen plan za Gen-I in ga ne sprejemam, saj vodi v propad Gen-I,” je dejal Golob.

Gen-I bo letos, kot je predsednik uprave družbe razkril na današnji novinarski konferenci, ustvaril tri milijarde evrov prihodkov, dobiček pa bodo početverili. “Dobiček je pomemben, ker z njim lahko financiraš svoje osnovno poslanstvo – poceni energija za vse odjemalce in razogljičenje Slovenije,” je dejal.

Razogljičenje Slovenije je po Golobovih besedah nujno in je za poslovni svet celo poslovna priložnost. Zato je Gen-I pripravil načrt, ki ga običajno pripravijo vlade. “In načrt je izvedljiv. Mi lahko do leta 2035 razogljičimo vso energetiko in tak scenarij smo pripravili,” je dejal in dodal, da je politika ta načrt zavrnila: “Dala je navodilo, da je treba glasovati proti. To je tragedija Slovenije.” Na novinarski konferenci podjetja Gen-I je predsednik uprave Robert Golob spregovoril o aktualnem dogajanju. Med drugim je izpostavil rekordno poslovanje družbe, pri tem pa poudaril: “Mislite, da je bil resorni minister s tem zadovoljen? Ha, ha, ha, ‘malo morgen’. Začelo se je govoriti, da mora Golob oditi.”

Po njegovem mnenju je to tudi razlog, da mora oditi s čela Gen-I in ne načrt neke tajne privatizacije, saj so o tem projektu bili obveščeni vsi. Do izteka mandata, 17. novembra, sedanja uprava družbe dela enako naprej, je zatrdil in poudaril, da je Gen-I preveliko, preveč mednarodno vpeto podjetje, da bi lahko ostalo brez uprave. Da je Gen-I teden dni pred iztekom mandata sedanje brez nove uprave, je po Golobovih besedah kriv SDH. “Do zadnjega so vlekli zadevo, da bodo lahko izpeljali blitz krieg,” je dejal.

Če družbeniki ne bodo uspeli imenovati nove uprave, bo začasno upravo imenovalo sodišče. Golob, kot pravi, ne sprejema, da je to legitimen načrt za tako pomembno podjetje, saj po njegovem vodi v uničenje družbe. “Družbeniki se morajo dogovoriti in poiskati rešitev za podjetje, ki je najbolj ustrezna. Govoriti o planu B je dajati izgovor, da se ne naredi nič. Da bo sodišče namesto njih,” je dejal Golob.

Po njegovem gre za politično motivirane posege, ki jih sedaj seveda vsi zanikajo. “A lahko človek razume nekoga, ki, pijan od oblasti in moči, napove zamenjave, ko jih začne izvajati, pa ugotovi, da morda ni mislil resno ali da je odgovornost prevelika in se skrije?” se je odzval na besede ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca, da so očitki o političnem kadrovanju iz trte izvite. Po njegovem je politika odgovorna in bi morala sprejeti odgovornost za svoja dejanja. “Naj imajo toliko poguma, če že pameti nimajo,” je dodal.

Po Golobovem prepričanju želi nekdo oškodovati in uničiti Gen-I, vpletenost politike pa po njegovem dokazujejo tudi besede nekdanjega brigadirja, zdaj zaposlenega v Gen-I Toneta Krkoviča. Ta je namreč razkril, da je Rok Snežić ob začetku njegovega službovanja na Gen-I jasno nakazal, da bodo “Goloba umaknili” in da “se bodo na kosilu kmalu dobili s sekretarjem SDS Borutom Dolancem in se pogovorili o tem”. “Dobil sem klic, da v Gen-I pomagam pri pridobivanju novih poslovnih priložnosti … Igrice, ki jih doživljam v letu dni dela tu, so grozne. Pa sem šolan sem za čudne stvari, za katere je boljše, da ne veste,” je dejal Krkovič

“Politični sekretarji nimajo nobene zakonske, ne korporativne pravice imenovati nikogar nikamor,” pa je v zvezi s Krkovičevim pričanjem dejal Golob.  Dvorno tiskovno konferenco si lahko v integralu ogledate

COMMENTS

Wordpress (0)