(VIDEO) Zakaj je Janez Janša na Twitterju obračunal še z Borutom Pahorjem – TOPNEWS.si

(VIDEO) Zakaj je Janez Janša na Twitterju obračunal še z Borutom Pahorjem

(VIDEO) Zakaj je Janez Janša na Twitterju obračunal še z Borutom Pahorjem

Predsednik države Borut Pahor se je po oceni premierja Janeza Janše včeraj  premalo odločno izrekel o pisemskih grožnjah, ki sta  jih dobila z Matejem Toninom ter  nekateri koalicijski politiki.

“So grožnje s silo in so hujše grožnje s smrtjo. Te očitno za Boruta Pahorja niso problem. Ker ideološka dediščina. Če je seveda @STA_novice korektno povzela govor. Kar pa se žal tudi nikoli ne ve.” je o odzivu Boruta Pahorja glede pošiljk z grožnjami na Twitterju zapisal premier Janez Janša.

“Ni dvoma, da imamo različna stališča. Ko se javnosti, široki javnosti, začenja dozdevati, da se politiki ne trudimo dovolj za to, da bi se poslušali in slišali, se ustvari vtis, da je godrnjanje, prepiranje, tudi grd in nespoštljiv jezik legitimen. In da pravzaprav, če ni grd, če ni nespoštljiv, če ni surov, ni slišan. To so zdaj taki časi,” je dejal Pahor. To pa očitno ni bilo dovolj oster odziv za  Janeza Janšo.

Poleg tega že 7 dolgih let čakamo, da bo predsednik republike @BorutPahor obsodil grožnje s smrtjo na enak način, kot v času, ko so grozili njemu ko je bil PV. Ter terjal enako ostro ukrepanje in enake sankcije. #dvojnivatli

“Rad bi, da razumemo, da to lahko pripelje do okoliščin, v katerih bodo grožnje s silo – in temu smo bili priča tudi v zadnjih dneh – postale naša stvarnost. Mislim, da moramo zelo glasno in jasno reči, da smo demokratična družba in da vse lahko uredimo na miren način in da grožnje s silo, izgredi, nasilništvo v naši demokratični družbi nimajo prostora in jih moramo vsi zavrniti. Poskušamo narediti vse, da izgredom, nasilju, grožnjam z nasiljem ne damo domovinske pravice v tej državi. To je tudi moj odgovor na zadnje dogodke, v zadnjih dneh,” je v odzivu na grožnje politikom še povedal predsednik države.

COMMENTS

Wordpress (0)