Črni humor: Poglejte kako si je uporabnik Twitter računa “Smetnjak” privoščil vodjo poslanske skupine Gregorja Periča, ki se “zgroženo” sprašuje: “Kje je moje grozilno pismo?” – TOPNEWS.si

Črni humor: Poglejte kako si je uporabnik Twitter računa “Smetnjak” privoščil vodjo poslanske skupine Gregorja Periča, ki se “zgroženo” sprašuje: “Kje je moje grozilno pismo?”

Črni humor: Poglejte kako si je uporabnik Twitter računa “Smetnjak” privoščil vodjo poslanske skupine Gregorja Periča, ki se “zgroženo” sprašuje: “Kje je moje grozilno pismo?”

Na družbenih je, poleg obsodbe pisemskih groženj,  mogoče zaslediti tudi dvome o pravem ozadju afere in veliko teorij in ugibanj o  tem,  kdo je pravzaprav skrivnostni pošiljatelj serije grozilnih pisem, pa tudi nekaj črnega humorja. Tako si je uporabnik Twitter računa “Smetnjak” privoščil vodjo poslanske skupine Gregorja Periča, ki se zgroženo sprašuje: “Kje je moje grozilno pismo?”

V SMC sicer ob grožnjah s smrtjo, naslovljenimi na premiera Janeza Janšo, ministra Mateja Tonina in Aleša Hojsa ter dve poslanski skupini, menijo, da je treba tovrstne grožnje in nedopustne pritiske vsakič znova obsoditi. “Odkar del politike namesto dialoga goji zgolj izključevanje, so grožnje postale del vsakdana nosilcev javnih funkcij,” so še navedli v SMC.

V imenu poslanske skupine SMC je tovrstna dejanja kot nedopustna na Twitterju označil vodja poslanske skupine SMC Gregor Perič. Ob tem je izrazil tudi solidarnost do vseh, ki so grožnje prejeli. Kot so sicer sporočili iz poslanske skupine SMC, sami tovrstnih groženj niso prejeli.

https://twitter.com/gregorperic/status/1452649206875934731?s=11

Poleg Janeza Janše, podpredsednik vlade in minister za obrambo Mateja Tonina, ministra za notranje zadeve Aleš Hojs in predvsem strank, ki podpirajo koalicijo so neznanci ali neznanec posredovali pisma, katerih vsebina je podobna, saj je v vseh ovojnicah bil priložen tudi naboj. Grožnje, ki jih že preiskuje policija, so kot zavržne obsodili vsi, tudi opozicija.

Na Twitterju se je danes oglasil tudi notranji minister Aleš Hojs, ki je zapisal, da je pošto z nabojem prejel tudi sam. Vendar pa v ovojnici ni bilo slike ali besedila. Dodal je še, da je zadevo prijavil policiji.

Aleš Hojs je sicer svoj Twitt,  skupaj s sliko objavil danes popoldne, vendar ga kasneje na družbenem omrežju Twitter ni bilo več mogoče najti.

“Seveda je treba obsoditi »grožnje s smrtjo« Janši in Toninu, četudi gre zelo verjetno samo za operetne geste. Po drugi plati pa že sam obstoj njune vlade za večino prebivalstva predstavlja nenehno GROŽNJO Z ŽIVLJENJEM pod maloumnim, nemoralnim, neomikanim in represivnim režimom,” pa je na Twitterju zapisal Darko Štrajn iz Liberalne akademije.

Kot je v izjavi za medije pojasnil vodja oddelka za organizirano kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Stojan Belšak, policija obravnava dogodek po 135. členu kazenskega zakonika. V skladu s tem so na posamezne naslove že poslali kriminaliste, s ciljem, da bi ta “zavržna dejanja preiskali in zagotovili varnost tako najvišjim predstavnikom kot tudi vsem drugim državljanom Republike Slovenije”, je dejal Belšak.

Je pa policija danes že “demistificirala” zgodbo o obisku dveh neznancev na domu ministra Tonina. Na ministrovem domačem naslovu sta se prejšnji teden oglasili tudi dve sumljivi osebi, ki sta želeli vstopiti v hišo. Toninovi so dogodek prijavili Policiji. Kot je danes povedal Belšak, je Policija ugotovila, da življenje družine v tem primeru ni bilo ogroženo in da je šlo za “naključen dogodek”. Obiskala sta jih namreč zaposlena v podjetju s telekomunikacijskimi storitvami.

COMMENTS

Wordpress (0)