“Zbriši SMS-je od Janeza, ne odkleni telefona!!!,…” – Kdo je odvetnik, ki je “napisal listek z navodili za hišno preiskavo” ministru Zdravku Počivalšku ali kako je Marko Bitenc prehitel ministra Počivalška in mu “speljal” odvetnika Stojana Zdolška – TOPNEWS.si

“Zbriši SMS-je od Janeza, ne odkleni telefona!!!,…” – Kdo je odvetnik, ki je “napisal listek z navodili za hišno preiskavo” ministru Zdravku Počivalšku ali kako je Marko Bitenc prehitel ministra Počivalška in mu “speljal” odvetnika Stojana Zdolška

“Zbriši SMS-je od Janeza, ne odkleni telefona!!!,…” – Kdo je odvetnik, ki je “napisal listek z navodili za hišno preiskavo” ministru Zdravku Počivalšku ali kako je Marko Bitenc prehitel ministra Počivalška in mu “speljal” odvetnika Stojana Zdolška

Tako imenovana Medvedova komisija je minuli teden zaslišala nekatere priče, med njimi tudi vodjo preiskav na NPU Igorja Kekca. Ta je potrdila, da so ugotovili, da so pri ministru Počivalšku našli listek z navodili v primeru hišne preiskave. Ker gre za predkazenski postopek, o tem ni mogel povedati več.

Razkritje o listu z navodili, ki ga je imel  Počivalšek na mizi ob službenem računalniku je   je dvignil veliko prahu in razvnelo ljudsko domišljijo. Navodila v primeru hišne preiskave, ki so se pojavila na spletu in ki jih objavljamo spodaj  so dokaz, da ljudje na družbenih omrežjih, kljub resni situaciji  še niso izgubili smisla za humor.

Med ugibanjem kaj je pisalo na listku z navodili za hišno preiskavo objavljamo “the best off” predlogov ministru Počivalšku med katerimi so :”Zbriši  SMS-je od Janeza” in “ne odklepaj telefona”….

Glede na to, da  v sinočnji oddaji Utrip objavili, da so navodila našli doma je vendarle potrebno objaviti nekaj dejstev. Navodila kako ravnati v primeru hišne preiskave kriminalisti niso našli doma ampak v službi na mizi ob službenem računalniku ministra, kjer so sodelavci očitno zelo pomanjkljivo pospravljali mizo ministra za gospodarstvo.

Zdravko Počivalšek, ki je želel  pri hišni preiskavi ob sebi odvetnika Stojana Zdolška je očitno bil prepozen, saj ga je najel že  Marko Bitenc, direktor in solastnik Geneplanet, ki  je  sredi marca, takoj po zamenjavi oblasti v Sloveniji, od države dobil naročilo za 220 ventilatorjev tipa Siriusmed R30 za  ceno osem milijonov evrov oziroma dobrih 39.800 evrov na kos.

Denar je Geneplanet v celoti dobilo vnaprej. Čeprav mediji namigujejo,  da je bil listek z navodili za hišno preiskavo dokaz, da je Počivalšek vnaprej vedel za hišne preiskave pa so dejstva malo drugačna.

Ko  se je začela hišna preiskava zaradi nabave zaščitne opreme pri Počivalšku  je le ta takoj poklical odvetnika Stojana Zdolška, ki pa ga je obvestil , da je že na poti na drugo hišno preiskavo pri Marku Bitencu na Geneplanet in da je žal prepozno.

Zastopanje Počivalška je zato prevzel ljubljanski odvetnik Urban Vrtačnik, ki je bil kasneje tudi  kandidat vladajoče koalicije za ustavnega sodnika. Glede na to, da je bilo samo vprašanje časa kdaj bodo kriminalisti potrkali na vrata akterjev z nabavo zaščitne opreme se je Počivalšek o možni situaciji pogovarjal z odvetniki in edina logična razlaga je, da je po vsej verjetnosti “listek z navodili za hišno preiskavo” ministru Počivalšku pripravil odvetnik Stojan Zdolšek.

COMMENTS

Wordpress (0)