(VIDEO) Dogajanje naroda v Ljubljani – Protestnike je najprej opral vodni top na severni ljubljanski obvoznici, ki je zalil tudi kamero Topnews.si/Top TV, nato pa je najbolj razgrete ohladilo in odplaknilo večerno neurje – TOPNEWS.si

(VIDEO) Dogajanje naroda v Ljubljani – Protestnike je najprej opral vodni top na severni ljubljanski obvoznici, ki je zalil tudi kamero Topnews.si/Top TV, nato pa je najbolj razgrete ohladilo in odplaknilo večerno neurje

(VIDEO) Dogajanje naroda v Ljubljani – Protestnike je najprej opral vodni top na severni ljubljanski obvoznici, ki je zalil tudi kamero Topnews.si/Top TV,  nato pa je najbolj razgrete ohladilo in  odplaknilo večerno neurje

Protestniki, ki so se zgodaj popoldne zbrali v središču Ljubljane in protestirali proti pogojem PCT ter zahtevali takojšnje predčasne volitve, so se nato podali po ljubljanskih ulicah in za nekaj časa ohromili promet, med drugim na Celovški cesti in ljubljanski severni obvoznici.

Po programu na Trgu republike so protestniki shod nadaljevali po ljubljanskih ulicah. Najprej so se sprehodili do križišča med Gosposvetsko in Bleiweisovo cesto, nato pa po Celovški cesti nadaljevali čez Šiško proti ljubljanski severni obvoznici.

https://twitter.com/stevilka2/status/1443250186231418882

Policija je protestnike najprej poskušali ustaviti že pred severno obvoznico, vendar je bil pritisk prevelik, saj so pobili več policijskih blokad in na koncu za nekaj časa zaprli severno ljubljansko obvoznico med Kosezami in Zadobrovo.

Protestnike je iz obvoznice pregnal šele vodni top in solzivec, ki so ga uporabili policisti pri deblokadi. Vodni curek je zalil tudi kamero Topnews.si in Top TV.  Slaba voljo so protestniki znesli tudi nad novinarji, ker so prepričani, da  lažejo.

Protestniki so se nato vrnili proti centru mesta na Trg republike, kjer se jih je v večernih urah zbralo še več kot pred  pohodom po ljubljanskih ulicah. Ob vrniti na Trg republiki so protestniki ponovno blokirali več ulic, poskušali pa naj bi vstopiti tudi v zgradbo RTV, vendar nja bi jim policisti to preprečili.

Organizator protestov Zoran Stevanovič stranka Resni-ca  pa na večerno nadaljevanje protesta ni prišel, saj naj bi mu to, kot so nam povedali organizatorji preprečil policija.

Nekaj po dvajseti uri so organizatorji protest razpustili, vendar je del protestnikov vztrajal na Trgu republike, ki so ga zavzeli policisti in začeli zapisovati protestnike, nekaj pa so jih tudi pridržali. Vročo kri med protestniki in policijo je ohladilo šele večerno neurje, ki je odplaknilo še zadnje najbolj bojevite, ki si bili mnenja, da je treba zadevo “končati” že sinoči.

Med protesti so nekateri govorniki  pozvali na ponovno  zbiranje v četrtek dopoldne pred ustavnim sodiščem, ki bo odločalo o uvedbi pogoja PC v ožji javni upravi. Sicer pa ponovno napovedujejo, da se bodo zbrali prihodnjo sredo.

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)