(VIDEO) Opozicija ostro nad Janeza Janšo zaradi prijateljevanja z Božom Dimnikom in Andrejem Marčičem – Matej Tonin v bran Janši:” Fotografije Janševih druženj še ne dokazujejo ničesar” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Opozicija ostro nad Janeza Janšo zaradi prijateljevanja z Božom Dimnikom in Andrejem Marčičem – Matej Tonin v bran Janši:” Fotografije Janševih druženj še ne dokazujejo ničesar”

(VIDEO) Opozicija ostro nad Janeza Janšo zaradi prijateljevanja z Božom Dimnikom in Andrejem Marčičem – Matej Tonin v bran Janši:” Fotografije Janševih druženj še ne dokazujejo ničesar”

Na nova razkritja o stikih predsednika vlade z dobavitelji opreme  se je danes odzval tudi poslanec LMŠ Robert Pavšič. Pavšič je v izjavi novinarjem  dejal,  da včeraj ni izbruhnila nova afera, temveč so “na površje priplavali novi materialni dokazi o koruptivnem dogajanju v zadnjih 30 letih v tej državi, sploh, kar se tiče nabave medicinske opreme”.

Pavšič meni, da dogajanje kaže na sistemsko zlorabo nosilcev politične moči, ko gre za javni denar, denar vsakega izmed nas, vsakega pacienta, ki naj bi se porabil za zdravstvo in ne za kupovanje jaht, potovanja na Mavricij in vabljenja predsednika vlade na jahto ali pa sestajanja v njegovi hiši”. Gre za odziv na objavo fotografij v sinočnji oddaji 24UR Zvečer, ki naj bi dokazovale, da se predsednik vlade Janez Janša in podjetnik Andrej Marčič nista srečevala samo naključno, kot je, po razkritju fotografij druženja na golfu na Mavriciju, dejal Marčič.

https://twitter.com/ZanMahnic/status/1437496304737923072

Po  besedah  Roberta Pavšiča je to nedopustno ravnanje, v »kakršni koli normalni demokratični državi je to ekspliciten razlog ne samo za podajanje odgovorov, ampak za odstop. Dovolj je tega,”je bil kategoričen Pavšič.  V komisiji za nadzor javnih financ pod vodstvom Roberta Pavšiča iz stranke LMŠ, pa kot je danes dejal Pavšič,  še vedno čakajo, da jim zadeve pojasni tudi sam slovenski premier Janez Janša.

https://twitter.com/StrankaLMS/status/1437752723382886402

Poslanci poslanskih skupin SD, SAB in NeP pa so vložili zahtevo za sklic nujne seje odbora DZ za zdravstvo o zdravem zraku v šolah, bolnišnicah in domovih za starejše. Predstavniki poslanskih skupin SD, SAB in NeP so,  ob vložitvi zahteve za sklic nujne seje odbora DZ za zdravstvo glede nujnih ukrepov v zdravstvu, komentirali tudi dogajanje povezano z nabavami medicinske opreme.

Po besedah poslanca SD Dejana Židana v stranki pričakujejo, da bodo “pristojni raziskali vse, kar je potrebno raziskati”. V SAB medtem izražajo zaskrbljenost, da je največja vladna stranka v preteklosti že vodila preiskovalno komisijo, s katero so očitno “zakrivali bistvo problema”. Zato je po njihovi oceni nujno zadevo preiskati, je dejal poslanec SAB Andrej Rajh. V Levici so medtem prepričani, da sta “oblast in denar edino, kar zanima Janeza Janšo in njegovo stranko”, je ob tem dejal poslanec Levice Miha Kordiš.

Po besedah Pavšiča pa se premier ne bo udeležil niti nadaljevanja seje te komisije, ki je sklicano za četrtek, kljub temu, da so mu ponudili tri možne termine za potek seje oziroma možnost, da sam pove, kateri termin bi mu ustrezal. Kot še poudarja Pavšič, to ni samo nedopustno, ampak je neustavno: “Premier je po ustavi dolžan odgovarjati na vprašanja državnega zbora.”
Ob tem je še dodal, da Janša še vedno tudi ni dvignil pošte z vabilom na opozicijsko preiskovalno komisijo, ki ugotavlja morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij pri ukrepih, povezanih z epidemijo nalezljive covida-19, ki jo vodi Pavšič. Dodal je, da bo v skrajnem primeru zahteval tudi prisilno privedbo premiera na zaslišanje.
Kot še opozarja Pavšič, je DZ postavljen pred težko preizkušnjo, kaj sploh še lahko stori, da vlado pripravi k sodelovanju. V kabinetu predsednika vlade očitkov opozicije in medijskega poročanja za zdaj ne komentirajo

COMMENTS

Wordpress (0)