Simpatizerji SDS-a se jezijo, ker so “MSM” mediji posvetili premalo pozornosti nagradi Janezu Janši za osebnost leta v Srednji in Vzhodni Evropi- J.P. Damijan pa na Twitterju povzema svetovno znanega ekonomista Darona Acemogluja, ki meni, da bi morali “Madžarsko čim prej izločiti iz EU, naslednja bi lahko bila Poljska …” – TOPNEWS.si

Simpatizerji SDS-a se jezijo, ker so “MSM” mediji posvetili premalo pozornosti nagradi Janezu Janši za osebnost leta v Srednji in Vzhodni Evropi- J.P. Damijan pa na Twitterju povzema svetovno znanega ekonomista Darona Acemogluja, ki meni, da bi morali “Madžarsko čim prej izločiti iz EU, naslednja bi lahko bila Poljska …”

Simpatizerji SDS-a se jezijo, ker so “MSM” mediji posvetili premalo pozornosti nagradi Janezu Janši za osebnost leta v Srednji in Vzhodni Evropi- J.P. Damijan pa na Twitterju povzema  svetovno znanega ekonomista Darona Acemogluja, ki meni, da bi morali “Madžarsko čim prej izločiti iz EU, naslednja bi lahko bila Poljska …”

Predsednik vlade Janez Janša je minuli teden na slovesnosti, ki je potekala v okviru 30. Ekonomskega foruma na Poljskem, prejel nagrado Osebnost leta 2020 Srednje in Vzhodne Evrope za izjemne dosežke

“Med dobitniki omenjene nagrade v preteklih letih so tudi Mateusz Morawiecki, Jose Manuel Barroso, Jerzy Buzek, Vaclav Havel, Janez Pavel II in druge vidne osebnosti. Predsednik vlade je nagrado prejel za izjemne dosežke in prispevek k voditeljstvu Evrope. Nagrado podeljuje programski svet Ekonomskega foruma, ki ga sestavlja vrsta uglednih posameznikov iz politike in gospodarstva. Z nagrado se počastijo osebnosti, ki so v preteklem letu pustile pomemben pečat v Srednji in Vzhodni Evropi ter v svoji državi,” so ob tej priložnosti zapisali na uradni spletni strani vlade.

“Zdrava politika, ki jo vodijo države Srednje in Vzhodne Evrope je tista, ki nas pelje po poti demokratičnih vrednot. Vrednot, katerim sledi tudi stranka SDS” pa je včeraj na strankarskem srečanju SDS-a poudarila evropska poslanka Romana Tomc.

Na družbenih omrežjih je bilo te dni več kritik na računa MSM. medijev, ki so premalo izpostavili novico o posebni nagradi Janezu janši. Seveda pa ne manjka kritičnih zapisov o slovenski zunanji politiki.

 

Ekonomist Jože P. Damijan pa je je v tem kontekstu citiral Darona Acemogluja, ki je eden izmed treh najbolj kotiranih ekonomistov na svetovni ravni in v svoji kolumni ni prizanesel Orbanu. V “Sporočilu Bruslju,”, ki ga je povzel hrvaški Jutranji list zapisal: “Madžarsko bi morali čim prej izločiti iz EU, naslednja bi lahko bila Poljska …”Sporočilo je radikalno: Evropska unija bi morala začeti postopek izgona Madžarske, nato pa bi morala razmisliti o tem, da bi storila enako s Poljsko. Tokrat ga je v Bruselj poslal Daron Acemoglu skupaj s Paulom Krugmanom in Gregom Mankiwom, enim od treh ekonomistov, ki se kotirajo na svetovni ravni, na Hrvaškem najbolj znan kot soavtor knjige “Zakaj narodi propadajo”. Ta radikalen poziv, ki je bil v torek objavljen v njegovi sindikalni kolumni, je bil posledica propada zahoda v Afganistanu, kjer se je znova pokazalo, da demokratičnih institucij ni mogoče vzpostaviti s silo in tujo pomočjo.

https://twitter.com/SimGraj/status/1436741172052086792

“Slovenski mainstream še vedno medijsko podpira skrajneže s Trga republike, Janševo nagrado iz Poljske povsem prikrili,” so se nad MSM mediji jezili na Nov24TV. Žan Mahnič pa je na Twitterju zapisal . “Vse v skladu z neformalnim dogovorom med uredniki glavnih #fakenews medijev, da se ne izpostavlja in omenja mednarodnih dogodkov in uspehov@vladaRS in@JJansaSDS . Če pa že, pa naj bo vse na minimumu, premierove vloge pri tem pa naj se ne omenja”.

COMMENTS

Wordpress (0)