Bo družina Karla Erjavca bogatejša za 1,6 milijona evrov? Najdražja ločitev te sezone po slovensko – TOPNEWS.si

Bo družina Karla Erjavca bogatejša za 1,6 milijona evrov? Najdražja ločitev te sezone po slovensko

Bo družina Karla Erjavca bogatejša za 1,6 milijona evrov? Najdražja ločitev te sezone po slovensko

Medtem ko lahko vsak dan v medijih prebiramo pikantne podrobnosti o najdražjih ločitvah na svetu pa bo kot kaže tudi Slovenija dobila svojo zgodbo o najdražji ločitvi v državi. Po naših informacijah  naj bi namreč prišlo do poravnave v najbolj razvpitem ločitvenem postopku tega poletja in sicer med hčerko dolgoletnega politika Karla Erjavca Evo Erjavec in poslovnežem Andrejem Marčičem. Na mizi naj bi bila poravnava za 1,6 milijona evrov.

Odvetniške družbe Jadek Pensa, ki je sicer specializirana za gospodarsko pravo in  ki zastopa Andreja Marčiča in odvetniška pisarna Sluga, ki zastopa Erjavčeve naj bi se namreč pogajale o tem z kašno doto bo v življenje stopil  sin Eve Erjavec in Andreja Marčiča.  Čeprav so mediji sicer izračunali, da bi moral  Andrej Marčič v naslednjih 26 letih Evi Erjavec plačati več kot 2 milijona evrov pa naj bi bi se na koncu dogovorili za 1,6 milijona evrov.

Čeprav gre za slovenske razmere za veliko vsoto denarja pa zadeva vsekakor ne bo uvrščena na lestvico najdražjih ločitev v zgodovini po svetu. Po ameriški zakonodaji se na primer v ločitvenih postopkih, ki so veliko bolj kompleksni kot pri nas ugotavlja krivda za razpad zakona in od tega je odvisna tudi višina odškodnine, ki običajno bogate vplivneže spravi ob polovico premoženja.

Še vedno pa ni znano kakšni so pravzaprav pravi razlogi za nenadni konec zakona med Evo Erjavec in Andrejem Marčičem, saj sta se poročila lanskega novembra, pol leta kasneje je bilo zakona že konec. Ljubezen med Erjavčevo 26 letno hčerko in 53 letnim  milionarjem Andrejem Marčičem se je po pol leta po poroki končala. Je bila razlog za ločitev 27 let razlike v letih?

V lasti Marčiča je sicer več nepremičnin, jahte, zasebno letalo, vozni park z luksuznimi avtomobili Mercedes GLS in BMW, stanovanja in hiša na morju. Prvotni zahtevek je šel sicer v smeri, da bi  Eva Erjavec postala lastnica stanovanja v Ljubljani in vile na morju, od Marčiča pa naj bi  zahtevala tudi 7.000 evrov mesečne preživnine za njunega otroka. Vendar naj bi se sedaj vse skupaj končalo pri 1,6 milijona evrov, Eva Erjavec pa naj bi se, po zadnjih informacijah,  že odselila iz stanovanja v Ljubljani zaradi katerega je potekala prava vojna, v katero se je vključil tudi oče Eve Erjavec Karl Erjavec.

Kljub veliki vsoti pa to še zdaleč ne bo največji strošek za Andreja Marčiča, ki naj bi se s poravnavo izognil medijski pozornosti, saj takšna pozornost običajno slabo vpliva  na posel. Recimo enega najbogatejših ljudi na svet, Billa Gatesa, njegovo premoženje je ocenjeno na 103 milijarde evrov, bo ločitev zagotovo stala velik del njegovega premoženja ali vsaj polovica, kar pomeni skoraj  50 milijard evrov.  V zgodovino se bo vpisala kot ena izmed najdražjih ločitev, s čimer se bo postavila ob bok vseh drugih bogatašev, ki so morali po ločitvi deliti svoje premoženje.

Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos in MacKenzie Scott sta se ločila leta 2019. Njuna ločitev je bila najdražja v zgodovini, saj je Scottova prejela 32 milijard evrov. Njeno premoženje je trenutno ocenjeno na 50,7 milijarde evrov, kar jo na lestvici med najbogatejšimi ženskami uvršča na tretje mesto.

Ločitev od škotske novinarke in pisateljice Anne Marie Mann je medijskega mogotca Ruperta Murdoch stala ogromno denarja. Ločila sta se leta 1999, Mannova pa je na podlagi ločitvene poravnave prejela 1,4 milijarde evrov in 92 milijonov evrov gotovine. Za Murdocha je bila to druga ločitev.

Profesionalni igralec golfa Tiger Woods se je od žene Elin Nordegren ločil po 6 letih zakona, potem ko je širša javnost, vključno z njegovo ženo, izvedela za številne afere, ki jih je imel v času zakona. Ločitev pa je bila ocenjena na 590 milijonov evrov. Košarkarja Michaela Jordana je ločitev od Juanite Vanoy stala 140 milijonov evrov.

Med najdražje zvezdniške ločitve spada tudi konec zakona med nekdanjim članom skupine The Beatles in manekenke Heather Mills. McCartney je moral od svojega premoženja odšteti 41,6 milijonov evrov, dveletni zakon z Millsovo pa je označil za največjo napako svojega življenja.

Spielbergerjev Zakon z igralko Amy Irving je trajal štiri leta, njuna ločitvena poravnava za 83 milijonov evrov pa je bila ena največjih v Hollywoodu.  Mel Gibson je moral leta 2011 nekdanji ženi Robyn Moore po 30-letih zakona izplačati 354 milijonov evrov, kar je bilo polovica njegovega 708 milijonov evrov vrednega premoženja.

COMMENTS

Wordpress (0)