“Tole z nacijem postaja vedno bolj zanimivo. Ali ima v predalu tudi kaj o velikem vodji?” – Urban Purgar najprej zagrozil Mateju Toninu, sedaj pa obračunal še z Toninovim nasprotnikom Damirjem Črnčecem – TOPNEWS.si

“Tole z nacijem postaja vedno bolj zanimivo. Ali ima v predalu tudi kaj o velikem vodji?” – Urban Purgar najprej zagrozil Mateju Toninu, sedaj pa obračunal še z Toninovim nasprotnikom Damirjem Črnčecem

“Tole z nacijem postaja vedno bolj zanimivo. Ali ima v predalu tudi kaj o velikem vodji?” – Urban Purgar najprej zagrozil Mateju Toninu, sedaj pa obračunal še z Toninovim nasprotnikom Damirjem Črnčecem

“Ok zdej mam pa dost isto tebe@Damir Črncec. Sporočam javnosti, da imam ta moment v uredništvu dokumentacijo z oznako tajno, ki jo je pred leti neonacistom dostavil Črnčec, takrat zaposlen na @Sova-SLO. Z njim so represivne organe prisili k ne-ukrepanju zoper njih. Vse črno na belem,” je na Twitterju Damirju Črnčecu zagrozil Urban Purgar, potem ko je Črnčec na Twitterju ugotavljal, da predsednik vlade Janez Janša še ni obsodil njegovega tvita glede Hitlerja.

Predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot Urbana Purgarja je razjezil Matej Tonin, ki je obsodil Purgarjev tvit »Hitler je #heroj«. Toninu je zagrozil z razkritjem zanj in za Novo Slovenijo menda neprijetnih zgodb.

»Matej Tonin, za zdaj sem bil tiho, zdaj ko se zavzemaš za protipraven odvzem statusa našemu društvu, si me pa razjezil,« je tvitnil Purgar v odzivu na Toninov tvit, v katerem je predsednik NSi obsodil poveličevanje totalitarističnih voditeljev. Tonin je sicer za N1 dejal, da se strinja, da bi Purgarjevemu društvo odvzeli status nevladne organizacije v javnem interesu.

Purgar je Toninu »ponudil« možnost, da si izbere, katero zgodbo naj prvo razkrije: krajo pri drugem tiru, šolo, ki jo je Kamniku obljubljal nekdanji župan Marjan Šarec in vlogo podžupana NSi pri tej zgodbi, financiranje NSi-jevega medija Domovina preko Pristopa ali kanaliziranje denarja ministrstva za obrambo.

“Kakšno “heroj” si, se vidi tudi po tem, da omejuješ odgovore, ker se jih bojiš. A da se borite za vrednote svobode? Bejš no. S čim? S poliranjem čevljev Kidriču ali zakaj ste že bili sklonjeni pred njim? Nehajte se smešit s takimi.. Komunistične vrednote svobode, pajade, ” je Purgar napisal Mateju Toninu.

Izjava Urbana Purgarja, predsednika Društva za promocijo tradicionalnih vrednot in pripadnika t. i. rumenih jopičev, ki je Hitlerja označil za heroja, je včeraj za nesprejemljivo označil predsednik republike Borut Pahor, ki meni, da moramo sleherno tako izjavo obsoditi, “prav tako pa morajo biti ob njej pristojne državne ustanove pozorne ter presoditi ustreznost statusa, dodeljenega organizaciji, ki jo izreče”.


COMMENTS

Wordpress (0)