Nemški evroposlanki: Janša je kot Orban, problem za Evropo – TOPNEWS.si

Nemški evroposlanki: Janša je kot Orban, problem za Evropo

Nemški evroposlanki: Janša je kot Orban, problem za Evropo

Nemški evropski poslanki opozarjata na slovensko predsedovanje Svetu Evropske unije, ki se bo začelo v začetku julija in mu bo predsedoval slovenski premier Janez Janša.

“Apeliram na vse odgovorne na evropski ravni, na države članice, Evropsko komisijo, parlament in medije, naj Janši ne dajo govornice za njegovo protidemokratsko retoriko in politiko,” je dejala podpredsednica Evropskega parlamenta Katarina Barley (SPD ), poroča nemški Die Welt.

Janšo je primerjala z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom.

“Zelo podobno deluje kot Orbán, da bi si državo podredil. Janša ukinja donacije medijem, ki jih ne mara, in osebno ustrahuje novinarje, zlasti ženske. Šestmesečno slovensko predsedovanje EU bo izziv,” je dejala Barley.

O Janši ostro govori tudi poslanka liberalne stranke FDP Nicola Beer.

“Premier Janša mora biti pripravljen se pogajati o evropskih rešitvah in ne da je sam evropski problem,” je dejala Beer, poroča Klix.

Beer je slovenskemu premierju očitala, da ne želi sodelovati z novoustanovljenim evropskim javnim tožilstvom in da žali medije, ki mu niso naklonjeni.

“Kdor blati slovensko državno tiskovno agencijo in jo označi za nacionalno sramoto, ogroža svobodo tiska in ustvarja nesprejemljiv pritisk na novinarje in blogerje,” je dejala.

Janša mora biti po njenih besedah ​​pripravljen na dejstvo, da bodo zelo natančno spremljali njegovo predsedovanje EU in ne bodo oklevali z odkritim kritiziranjem takšnega vedenja kot nevzdržnega, prenaša hrvaški Index.hr.

COMMENTS

Wordpress (0)